Substancje z tej grupy, które w strukturze zawierają atom fluoru.
ODPOWIEDZ
  • 744 / 29 / 0
FDU-PB-22 jest pochodną PB-22, w której boczny łańcuch pentylowy został zastąpiony grupą 4-fluorobenzylu. Dodatkowo 8-quinolinol został zastąpiony grupą naftalenu, podobnie do struktury AM-2201. Fizjologiczne i toksykologiczne właściwości tego związku nie są znane. Ten produkt jest przeznaczony wyłącznie do badań chemicznych.

Wzór chemiczny:
[ external image ]

Pełna nazwa:
naphthalen-​1-​yl 1-​(4-​fluorobenzyl)-​1H-​indole-​3-​carboxylate

Drobne informacje na niemieckim forum na temat FDU-PB-22.
http://www.eve-rave.ch/Forum/viewtopic. ... 15&t=33540
*
Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/FDU-PB-22

Substancja kontrolowana w Niemczech, Szwecji i Japonii.

Zapraszam do dyskusji.:-)

drobne poprawki, dodany link- Witkacy
Spoiler:
Maybe the Chinese were using second class citizens as guinea pigs for the initial human trials of their new drugs.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
  • 992 / 17 / 0
Zamierzałem to kupić i przetestować, ale chyba zmieniam zdanie po przeczytaniu info z niemieckiego forum. FUB-PB-22 z opisów działa jak 5fpb22, tylko przyjemniej i dużo dłużej, w końcu struktura "podobna". Analogicznie, to coś, będzie robić jak super uber dopalony AM-2201. Czas działania za to cholernie wydłużony. Nie próbował nikt? Bo waham się czy brać FDU-PB-22 czy FUB-PB-22. Kusi mnie wydajność, FDU powinno być bardzo ale to bardzo wydajne, o FUB piszą że jest 3-4 krotnie mocniejszy od FUBINACI...
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 6 / / 0
Wiem, że bawię się w archeologa. ;)
Jakiś czas temu zrobiłem szałwiową maczanę 3g 5f-PB-22 + 0.5g FDU-PB-22 na 110g podkładu i...
Wyszła kompozycja baaardzo śmiechowa, ale działająca około 30min.
  • 1889 / 72 / 3
Smak: ledwo wyczuwalny, dosyć delikatny. Przy podawaniu P.O nie da się chyba nawet nic wyczuć (rozpuszczony w tłuszczu, konkretniej w tłustym mleku z odrobiną masła).
Czas działania: przy paleniu nie jest zbyt długi, maksymalnie 4 godziny. Przy P.O faza jest rozłożona na dość duży okres czasu i dosyć ciężko jest wyczuć wejście.
Działanie: P.O ma całkiem śmieszne działanie, przechodzą fale ciepła i ogólnie jest milutko. Porównałabym to do 300-450 mg kodeiny bez tolerancji.
Przy paleniu można porównać to do tego, że ktoś Cię uderzył w głowę jakimś drewnem (czyli tak jak przy wersji 5F). Ciężko mi to w sumie opisać, po prostu jest to miłe uderzenie.
Przy obu opcjach nie miałam CEVów, może lekkie OEVy, ale to raczej bardziej przywidzenia niż coś konkretnego.
Polecam uważać z dawkami (raczej nie polecam karania, a jak ktoś ma słabe serce lub płuca i tendencję do wymiotowania to niech najlepiej skończy teraz lekturę o tym środku) to przy tym jest bardzo łatwo o tachykardię i co za tym idzie silne skurcze (drgania?) kończyn i nerwobóle w okolicach serca.

Do tego najlepiej nie palić przy ludziach lub otwartym oknie. Jak praktycznie przy każdym kannabinoidzie "słuch się reguluje" i są paranoje. Zdaje mi się jednak, że mniejsze niż przy 5F-PB-22, łatwo jest uspokoić mózg. Mimo tego mam wrażenie, że przy karaniu jest bardzo łatwo o bad trip. Oprócz tego nie warto siedzieć przy otwartym oknie bo bardzo mocno się odczuwa temperaturę. W przypadku ciepła również.

Dawkowania nie podam, bo byłam już po kilku dniach palenia maczany.
Z tego co widzę to tolerancja leci dosyć szybko.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 114 / 2 / 0
Mi podchodzi pod wersje 5f,aczkolwiek jest mniej "brutalne" i milsze. No i trochę dłużej działa.
  • 3955 / 147 / 0
wlasnie testuje tego kanna, proporcji brak bo na oko dawkowane. wchodzi od razu po buchu, przyjemny bodyhigh. jestem na benzo akurat wiec po buchu tego gowna jestem zrelaxowany bardzo bardzo. ^_^

nie wydaje sie karaczem przy pierwszym podejsciu, musze sprobowac bez benzo.
niedojebanie genetyczne
  • 129 / 34 / 0
To czyli ten kannas jest coś warty ? Jak dostałem sampla od cut to trzymał 5min a za kolejne 10 trzeźwość. Kurwa dostałem pewnie 5f amb i przez rok żyłem w przekonaniu że to shit i nadawał się tylko do pierdolnięcia w mixie. Żadnego z ołowiowych nie próbowałem to nawet porównania nie ma ;d
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2016 przez pletzturra, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie rozmawiamy o źródłach.
  • 114 / 2 / 0
Jest coś warty dla tych co nie lubią się karać bardzo. I na pewno nie od cut. Jakbyś dostał dobre AMB od cut, to uwierz, na pewno byś odróżnił.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2016 przez pletzturra, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie rozmawiamy o źródłach.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.