fakt zmarnowałem strzał ale nie żałuję do końca bo chociażby wiem jak działa doustnie, a jak IV.
A gdybym wtedy zrobił strzała to już bym nie poczuł w 100% jak smakuje metoda p.o. i został by niedosyt.
(w sumie to sobie tak tylko tłumaczę własną głupotę
Z góry dzięki za pomoc, grzejniki! Jako i ja nagrzany pozdrawiam mięciutko oksykodonowo :)
v. pisze:no fakt, ostatnio pierwszy raz udało mi się poczuc "wjazd oxi". To chyba dzięki temu że receptory mi sie odetkały po tej zasranej buprze w końcu. albo ja po prostu potrzebuje wielu tabsów, żeby poczuc to coś.
v. pisze:Oxycontinu nie podgrzewamy z trzech powodów:
1) w necie da sie znalezc opracowania że podgrzewanie podczas przygotowania oxi do iv nie powoduje wcale, że oxi lepiej się wytrąca i jest go więcej w naszym roztworze. skoro podgrzewanie nie skutkuje lepszą rozpuszczalnością, po co to robic? idiotyzm.
2) podgrzewając sprawiasz, że wosk się rozpuszcza i przechodzi przez filtr -> co powoduje, że znajduje się on w pompce razem z oxi
z badań wynika, że metoda na zimno i podwójna filtracja umozliwiają uzyskanie 90-97% oksykodonu z tabsa. Więc wydajnośc metody jest b. dobra.
3) a co sie dzieje z oxi po podgrzaniu? otóz jest taka magiczna temperatura, która zniszczy nam nasz oksykodon. Nie pamiętam jaka (chyba powyżej 100 st. ale pewna nie jestem, a nie chce mi się tego szukac), ale mając 5ml lub mniej na łyżce bardzo łatwo doprowadzic to do wrzenia, a więc i zniszczenia oksykodonu.
Dlatego właśnie "never ever heat oxycontin" :-)
Pokieruje się w takim wypadku Twoimi wskazówkami - letnia woda, podwójna filtracja. Dziękóweczka!
Halik pisze:Wracając do tematu generyków - proponowano mi właśnie oxydolor jako tańszy zamiennik oxycontinu. Cena jest bardzo kusząca, natomiast różnica składu wypełniaczy obu leków budzi we mnie obawę, że lek ten przerabiany do iv może być trudniejszy w przygotowaniu i mieć mniejszą wydajność, niż oxycontin przygotowywany normalną metodą.
Halik pisze: Często mój roztwór jest praktycznie przeźroczysty, a jego gęstość jest równa gęstości wody.)
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
Jeżeli chodzi o rozpad termiczny opiatów w postaci stałej (nie roztworu), to następuje on w zakresie temperatur 170 - 215 st. C, w zależności od rodzaju opiatu.
Ale zauważ, że jeśli masz H na łyżce z dosypanym kwaskiem, czyli mamy pH kwas. i doprowadzisz to do wrzenia na kilka/kilkanaście sekund, to teoretycznie H ucieka w powietrze, czyli strzelasz to po kablach i kompletnie nic nie czujesz. Każdy brałniarz wie, że towaru nie należy doprowadzac do wrzenia. To wina właśnie tego, że to brałn z dosypanymi gówienkami, a nie czysta hera?
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
BTW przy rozpuszczaniu acetylowanej majki nawet jej zagotowanie przez pół minuty, czy minutę nie zmieniało w żaden sposób siły działania.
elroang pisze:Dziwna sprawa otoz z tego co mi wiadomo oxycodone nie dziala w ogole, albo nieznaczaco na Wychwyt zwrotny serotoniny. Jednak biorac od 6 dni citalopram w dawkach pierwsze 2 dni 15mg pozniej 30mg i 15mg dziennie mirtazapiny nastepnie wstrzykujac trzecia dawke oxycodonu 120mg (2 poprzednie 80mg i 80mg) po mniej wiecej 30-40min wystapil u mnie zespol serotoninowy. Goraczka, podwyzszone cisnienie, trzesiawki, drgawki, dosc mocna dezorientacja, zrenice poszerzone, silny bol glowy, ''Prad przechodzacy co chwile przez inny miesien''. Na poczakku jak goraczki zlapalem i bol glowy to myslalem ze pirogena zlapalem, ale pozniej typowe objawy ZS, jakie kiedys mialem przy mieszaniu Tramalu z paroxetyna.
pozdro i uwaga
proszę o szybką odpowiedź.
Czy oxy z asentrą (sertralina) może wywołać ZS ? Znalazłem tylko jedną wzmiankę o tym w temacie. Ktoś coś wie ?
A czy bupra (bunondol) mocno blokuje oxy? Na buprze jade już z miesiąc ale były to śmieszne dawki 2x0,2 - jedynie przez ostatni tydzień "zaszalałem" i brałem do 5 mg bupry.
Słyszałem, że małe dawki aż tak nie zatykają dlatego pewnie spróbuje zarzucić jutro oxy (dzisiaj brałem jeszcze bupre) - może się zmarnuje ale tygodnia nie wytrzymam :emo:
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.