Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Maykel85 pisze:To czesto nawet gorsze niz branie w ciagu, czeknie jedynie na ten dzien i ciagle myslenie o nim.lucifer_sam pisze:Powiedzcie mi czy też tak macie. Ja tramal biore tylko okazjonalnie powiedzmy tydzień w ciągu miesiaca- dwóch, ale bycie na tramalu to dla mnie najprzyjemniejsza czynnosc w życiu. Nigdy nic w życiu mi takiej przyjemnosci nie sprawiało jak to...
Póżniej były ciągi kilkumiesięczne także standardowo jak u każdego ćpuna.
Swoją drogą Lucek długo się trzymasz z tymi przerwami.
lucifer_sam pisze:Przetrzymac skręta i przestać brac w takich ciągach. Jak masz zamiar skręta zaleczać czyms innym to nigdy z tego gówna nie wyjdziesz chyba ze juz jestes takim ćpunem ze nie dasz rady kilka dni przetrzymać, bo masz za słabą wole...
Przy benzo też dasz takie rady? To co piszesz ma rację bytu, jednak pomyśl logicznie- czy nagłe zejście to tylko pogorszenie samopoczucia? Nie jestem zwolennikiem łagodzenia takich rzeczy substytutami, ale nie wiem czy 10mg relanium i hydroksyzyna przez tydzień to ćpuńska wola, czy próba przebrnięcia przez te kilka/naście dni bez zwracania na siebie uwagi.
ale to nie temat o benzo
Aviomarin?
szukam porady, na pewno pomozecie.
otoz wczoraj rano 4 raz w zyciu dostalem napadu drgawek po 1000 mg Tramalu(na czczo a nocy nie przespałem).
czulem ze to sie zbliza - bo to czuc takie cos w glowie - niepokoj i inne rozne rzeczy.
siedzialem wtedy na krzesle i mialem isc juz po rolke. ale zignorowalem to - wiem idiotyzm.
ocknalem sie dopiero przy ratownikach.
zabrali mnie do szpitala - ciotka nagadala im jeszcze w domu ze jestem wjebany w tramadol i klony.
od tego czasu caly czas gadali tam na mnie per lekoman. staralem gadac jak najmniej ... bo nie wiem co z tymi kartami bedzie i czy moga byc wykorzystane przeciw komus?
moje pytanie brzmi :
czy po kolejnym 4 razie moga zaczac dochodzic kto jest rodzinnym io gdzie jestem zapisany ? czy tego nie ma zapisanego w zadnym systemie? [dodam ze trafiałem 4 razy na ten sam sor najblizej miejsca zamieszkania, wiadomo ze nie wieźili mnie przez duze miasto do innego soru w szpitalu np. rejonowym)
wiem ze jakbym cos sknocil z prawem wtedy prokurator mialby wglad we wszystkie dokumentacje medyczne, ale tak sie akurat nie stanie.
chodzi mi tylko o to, ze jak jawnie wyzywali mnie od lekomanow i dziwili sie ze jak mozna zjesc gram tramadolu i do tego kto przypisuje normalny klony, to moga szukac kto to taki ?
chodzi mi szczegolnie czy moga znalexc moja lekarz rodzinna ?
ps. u mnie problemy z drgawkami zaczely sie dopiero od czasu gdy zaczalem jesc klony, czyli od roku z przerwami w ciągu tego czasu. 2 lata jadlem tramal tako bez zadnych benzo i nigdy nie mialem zadnych 'atrakcji' nawet przy duzych dawkach.
do tego przez klony nie dzialaja na mnie wcale zolpidem - praktycznie wcale - kiedys po 4 tabsach tracilem film teraz po 10 nic...
relanium tak samo... wskoczylem od razu na klony i chyba to byl blad...
bardzo prosze was koledzy o odpowiedz. :-)
oszolom pisze: otoz wczoraj rano 4 raz w zyciu dostalem napadu drgawek po 1000 mg tramalu(na czczo a nocy nie przespałem).
czulem ze to sie zbliza - bo to czuc takie cos w glowie - niepokoj i inne rozne rzeczy.
siedzialem wtedy na krzesle i mialem isc juz po rolke. ale zignorowalem to - wiem idiotyzm.
oszolom pisze:
moje pytanie brzmi :
czy po kolejnym 4 razie moga zaczac dochodzic kto jest rodzinnym io gdzie jestem zapisany ? czy tego nie ma zapisanego w zadnym systemie? [dodam ze trafiałem 4 razy na ten sam sor najblizej miejsca zamieszkania, wiadomo ze nie wieźili mnie przez duze miasto do innego soru w szpitalu np. rejonowym)
aczkolwiek, chociażby w ZIPie jest info jaki lekarz i i co jaki czas wypisuje Ci tramal. Numer ZIP otrzymasz w NFZ. Dostep do niego masz tylko Ty i NFZ. No chyba, że chodziłeś prywatnie i kupowałeś na 100%, to wtedy nie ma tych info.
oszolom pisze:
ps. u mnie problemy z drgawkami zaczely sie dopiero od czasu gdy zaczalem jesc klony, czyli od roku z przerwami w ciągu tego czasu. 2 lata jadlem tramal tako bez zadnych benzo i nigdy nie mialem zadnych 'atrakcji' nawet przy duzych dawkach.
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
tylko na sorze lekarze byli zdziwieni, ze trafil do nich jakis lekoman i tak mne potem nazywali... czyli powiadasz ze dostep do informacji do jakich lekarzy chodze ma tykko nfz, tak ?
w swym miescie jestem chyba jedynym lekomanem
czyli ci z soru nie moga dzwonic po przechodniach i pytac czy taki i taki jest tam zarejestrowany ? po znajomosci nikt im i tak nie powie ?
wiem ze jest tajemnica lekarska alewiadomo jak jest ... dla znajomkow zawsze mozna...
nie chce aby lekarze ci co dawaili mieli po dupie... przeciez to moja wina a nie ich... nie od nich to skad indziej bym wzial...
+czemu maja latac po policjach ? przeciez to nie przestepstwo ze lekarz wypisze komus tramadol, tym bardziej ze mam udokumentowane bole w kolanach bo mialem wypadek..
ps. na tym sorze mieli tramadol i klony za diabelskie narkotyczne leki ktore podaje sie rzadko w szpiatalu pod nadzorem :lol:
a jak pójde po ten nr do nfz to beda wiedzieli ze ooo to ten co co miesiac na nasz koszt wpieprza 20 gram tramadolu?czasem wiecej bo nieraz prywatnie ale na znizke idzie i nfz rowniez placi za to ... jesli chodzi o rodzinnego to dostaje 12 gram na msc od już 800-set dni.
ale to dyr. tej publicznej przych. cala pani kierownik placowki.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/dopalamy.jpg)
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję
W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/vape.jpg)
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina
Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/euda_2025.png)
EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE
Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.