@Paoliusz
Z tego co czytałem o ADR, ludzie ograniczają się do spijania ubitej piany. Tymczasem afrykańscy szamani używają jeszcze pozostałej po ubijaniu zawiesiny do kąpieli przez kolejne trzy noce pełni. Ciekaw jestem, czy to w jakiś sposób poprawia działanie ADR. W końcu aktywne związki mogą również wchłaniać się przez skórę (maść czarownic działa na tej zasadzie). Działanie przezskórne saponin mogłoby wpływać na relaksację mięśni i zmiany w odczuwaniu "powłok ciała" co ma istotny wpływ przy technikach OOBEnautycznych . Do tego światło lunarne... Sam kiedyś tego spróbuję.
Helinus integrifolius podobno odpowiada za kontakty z przodkami. Zawiera trochę saponin, więc razem z ADR będzie się dobrze pienić.
Synaptolepis kirkii w ubulawu ma służyć wyostrzaniu wizji. Zawiera tajemniczy czynnik K o którym media milczą.
Jestem ogromnie ciekaw tej mieszanki. Zastanawia mnie tylko, czy nie za dużo tych ziół. Z mieszaniem łatwo przesadzić. Wydaje mi się, że inhibitor MAO zamieni to w ciężkostrawną dla ciała i umysłu mieszaninę.
@bauwanek
Mucuna faktycznie jest toksyczna przy dłuższym stosowaniu. Szczególnie obciąża wątrobę która ma z nią sporo roboty. Dlatego nie można używać jej bez przerwy. Dobrze jest raz na jakiś czas dawać wątrobie czas do regeneracji - jeść lekkie posiłki, pić napary z Ostropestu Plamistego lub/i Cytryńca Chińskiego.
Można też zredukować jej toksyczność robiąc ekstrakt.
http://forums.lycaeum.org/index.php?topic=32635.0<--- tutaj link z opisem jak to zrobić. W wolnym czasie pokuszę się o tłumaczenie.
http://www.shamanic-extracts.com/xcart/ ... hlope.html
Active ingredients :
An unusual diterpenoid ester known as Synaptolepis factor K, has been reported from a Synaptolepis species (see Zayed 1977).
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
Mogę to zmielić i zjeść? Czy może ugotować i zjeść?
Czy może... zasadzić?
Nie bardzo rozumiem, czy nasiona nadają się do suplementacji tak samo, jak części zakwitłej już rośliny.
Maniacal pisze:Bardzo dobry suplement. Biorę 500mg i fajnie podnosi libidoPolecam suplement łatwo dostępny z internetu o nazwie Dopadex który zawiera 250 mg Mucany 98% L-Dopy w 1 kapsułce :-p :-)
i chciałam Was zapytać czy tolerancja sie nie wytwarzała? działała Wam ta l-dopa co do ostatniej tabletki? i czy mieliscie jakies skutki uboczne po odstawieniu??
ja wlasnie czekam na dostawe muccuny, skoncze brac to tez podziele sie doswiadczeniami
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.