Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 229 / / 0
Czy ktoś z Was miał podczas zażywania ssri (zażywałem wszystkie i w różnych dawkach) objaw w stylu zaniku motywacji ? Gdy nie zażyje ssri (ostatnio sertralina) budzę się rano i automatycznie jadę szukać pracy, a gdy zażyje to mam wyjebane i siedzę cały dzień przed laptopem. Spotkał się ktoś z Was z takimi objawami zażywania ssri ?
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2014 przez koljaczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmieniono nazwę wątku na bardziej zrozumiałą /Kolja
  • 1141 / 9 / 0
To jest jak najbardziej normalne. SSRI nie leczą tylko masz mieć po nich wyjebane na wszystko.
Efekt zadowolenia z nic nierobienia, a do tego duży plus jakim jest spadek libido po to byś nie musiał się męczyć ze swoją chucią
( trudne do opanowania pożądanie fizyczne, pozbawiony hamulców pociąg płciowy ) :-) :cheesy: ^_^ :hug: :listen:
  • 229 / / 0
A inne niż ssri ? Np. mianseryna- zażywam obecnie 90- 120 mg wieczorem
  • 454 / 27 / 0
najmniej zaburza libido z SSRI fluwoksamina,a nie z SSRI-tianeptyna.
  • 410 / 23 / 0
zrytyłeb pisze:
najmniej zaburza libido z SSRI fluwoksamina,a nie z SSRI-tianeptyna.
A to jest akurat sprawa bardzo indywidualna. Nie jest prawda, co wielu glosi, ze jak bedziesz mial takie uboczne na jednym SSRI to bedziesz je mial na wszystkich. U mnie na parksetynie bylo zle, a citalopram ok pomimo wyzszej dawki.

A jesli chodzi o o wiele mniej ryzykowne to: mirtazapina/mianseryna, trazodon, tianeptyna. No i bupropionie zapomniaels co nie dosc ze nie niweluje libido to jeszcze zwikesza chec na bara bara

A z ta fluwoksamina to fakt pierwszy i najslabszy ssri wiec teoretycznie najmniej uposledza, ale kto to w ogole u nas przepisuje, zeby to jeszcze za przyzwoite pieniadze bylo (calkiem nietego). To ja bym wolal kombinowac SSRI z buspironem albo Trittico - przynajmniej sie wyspi za wszystkie czasy. A jak tego malo to niech dorzuci do pieca Wellbutrina i bedzie mial przyjebanie na trzy neurotransmittery go go Power Rangers.

A Luvox (Fevarin) to w ogole porazka po 1999 r. jak swiat obiegla wiadomosc ze jeden z ziomkow - masakrator w Columbine High School bral ten lek. Z rynku go na pare lat wycofali. No ale jak to miedzy nami wariatami nie? Harris Luvox a Nietoperzy Ksiaze sertraline i klonazepam %-D Ciekawe kto pierwszy z Polakow? Obstawialem Lirycznego Wandala ale ...
wiem kiepski zart (hahah widzieliscie nowy filmik gdzie Wandal zrobil sie inny odmienil swoje zycie i zjechal z 8 do 5 mg lorazepamu na dobe hehe "Clean, I'm clean"
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2013 przez krism, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 229 / / 0
Nie chodzi mi o barabara tylko o motywacje :-)
  • 410 / 23 / 0
czeczenia89 pisze:
Nie chodzi mi o barabara tylko o motywacje :-)
no to tez jak najbradziej - watpuie zeby jakis inny Cie lepiej zaktywizowal. tylko jest problem w postaci ceny leku :/
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 229 / / 0
Taa, na co ślepemu okulary :D, nie oddałbyś wszystkich pieniędzy za zdrowie :D ?
Pójdę do pracy i zarobie na to, jaki lek masz na myśli ?
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2013 przez czeczenia89, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 410 / 23 / 0
W takim razie sprobuj, naprawde warto, to naprawde dobry lek wiec sam bralem. A masz problemy czysto serotiniowe (lęki, padaka nastrojowa, kłopoty ze snem) czy tylko generalnie amotywacja i zamulenie?
  • 229 / / 0
Ja też zażywałem wszystkie ssri i w różnych dawkach, każdy tak samo zamulał. Zauważyłem coś już dawno temu: gdy jest słońce nie czuje zamulenia, nawet siadam przy oknie na słońcu i jest git. ssri niwelują te padaki nastrojów, ale cóż z tego, jak robią ze mnie roślinke - cały dzień przed laptopem i wyjebane na wszystko. Rzadko, ale czasem mam okazje zapalić "naturala" i po tym czuję się jakoś bardziej trzeźwy, więc podejrzewam, że może chodzić o dopaminę, ale nie zamierzam palić :]
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2013 przez czeczenia89, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.