Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Ocet nie jest potrzebny do zrobienia soli, ponieważ słabszy kwas octowy nie wypsze mocniejszego HCl z cząsteczki PE.
Jego dodatek zmienia natomiast czas, jak i zapewne sposób przebiegu reakcji utleniania, dlatego właśnie dodaje się go wcześniej.
Oczywiście można i nie dodawać ale to przy reakcji na zimno bo w temp. pokojowej bez octu reakcja będzie zbyt gwałtowna.
Ciapciak pisze: bo w temp. pokojowej bez octu reakcja będzie zbyt gwałtowna.
zycholek166 pisze:Czy przygotowany w ten sposób metkatynon można pić?, bo nie chce sobie czegoś w żołądku uszkodzić.
Bez sensu pytanie, jak oni to walą w kabel i nic im nie jest to żołądek tym bardziej nie odczuje.
nic mi chyba szybciej kabli nie wykanczalo niz kot iv + jak walisz w cienkie baty, to PALI po prostu
piekacy bol jak chuj, ale cisniesz do konca
e:
ale ze to moja metoda, ja kutacza nauczylem, to wy wiedzcie
Ale ogólnie to fajnie by było jak bym się nauczył tego kota robić w formie sproszkowanej... dużo zastosowań by miało.
Długo działa i można komu opchnąć.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu
Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.