Ja generalnie się spotykałem nie tyle co z agresją, a z niechęcią i odrzuceniem.
Bhikku pisze:Przebicie skóry bariery oddzielającej to co wewnątrz i na zewnątrz, obcowanie z czymś "nieczystym", budzącym niepokój i odrazę jak wydzieliny prowadzi do stygmatyzacji takiej osoby.
14 Potem przywołał znowu tłum do siebie i rzekł do niego: «Słuchajcie Mnie, wszyscy, i zrozumiejcie!
15 Nic nie wchodzi z zewnątrz w człowieka, co mogłoby uczynić go nieczystym; lecz co wychodzi z człowieka, to czyni człowieka nieczystym.
16 Kto ma uszy do słuchania, niechaj słucha!».
17 Gdy się oddalił od tłumu i wszedł do domu, uczniowie pytali Go o to przysłowie.
18 Odpowiedział im: «I wy tak niepojętni jesteście? Nie rozumiecie, że nic z tego, co z zewnątrz wchodzi do człowieka, nie może uczynić go nieczystym;
19 bo nie wchodzi do jego serca, lecz do żołądka i na zewnątrz się wydala».
owerfull pisze:Dobrze, że ćpuny spotykają się z pogardą. Bo z czym mają się spotykać, z miłością ?. Ludzie to nie Bóg, nie mają takiej mocy miłosierdzia
. Ćpuny same siebie nie szanują, więc niech nie wymagają szacunku od innych.
mimic pisze:Nieprawda, ja jestem miłosierny. Raz nieznajomemu ćpunowi odpaliłem 2 centy towaru i spotkałem się z miłością, bo oferował, że w zamian może mi obciągnąć :-Dowerfull pisze:Dobrze, że ćpuny spotykają się z pogardą. Bo z czym mają się spotykać, z miłością ?. Ludzie to nie Bóg, nie mają takiej mocy miłosierdzia
Zapalmy, pogadajmy, gg 26629941
Nie mam żalu, znaliśmy się rok i widać takie informacje trochę ich przeraziły.
owerfull pisze:Xd jeśli ten ćpun, to była ćpunka, to jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Ale chyba jednak ćpun ... Xdmimic pisze:Nieprawda, ja jestem miłosierny. Raz nieznajomemu ćpunowi odpaliłem 2 centy towaru i spotkałem się z miłością, bo oferował, że w zamian może mi obciągnąć :-Dowerfull pisze:Dobrze, że ćpuny spotykają się z pogardą. Bo z czym mają się spotykać, z miłością ?. Ludzie to nie Bóg, nie mają takiej mocy miłosierdzia
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.