Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1180 / 5 / 0
Nie ma co aż tak długo ciągnąć piracetamu, bo z czasem tolerka się wyrabia i przestaje działać.

Zjedzenie 2 pak 60x1200mg daje optymalne efekty, czyli naprawiony mózg hehe
  • 5 / / 0
Tak jak na wszystko, z tą tolerką. Napisałam, bo żarłam w ten sposób (dwa razy po trzy miesiące) i całkiem ładnie zalepiło pofetowe dziury i naprawiło koncentrację.
Warto też koledze pytającemu powiedzieć, że po jakimś czasie od przerwania przyjmowania piracetamu, koncentracja znowu może podupaść - wtedy warto wznowić ratowanie mózgu. :D
Poza tym, podczas "jednej sesji piracetamowej" już można wyrobić sobie jakiś system pracy (jeśli się uczysz, na przykład), a później to już wchodzi w krew. ;)
(o ile znów nie staniesz się leniwą pizdą albo nie będziesz czekał, aż po pira wiedza sama przyjdzie do głowy ;] )
  • 1180 / 5 / 0
U mnie po zjedzeniu 2 pak efekt się utrzymywał jakiś czas (głównie zauważalne w wysławianiu, bogate-barwne słownictwo) później zaczynałem mj oporowo to efekt znikał. Nie wiem czy to efekt zawalenia mózgiem THC, czy najzwyczajniej piracetam ustępował naturalnie.
  • 180 / 4 / 0
Piracetam jest świetny do nauki, kiedy zaczynałem go stosować uczyłem się zdecydowanie szybciej. Jeśli podczas kuracji się zapali to występuje dosyć dziwny efekt. Uczy się tak samo szybko, ale koncentracja ulega znacznemu pogorszeniu, nawet na dzień lub dwa.
Suddenly I knew exactly what I needed to do.
  • 867 / 18 / 0
Trzeba sie zdecydowac. Albo kuracja piracetamem + regularny tryb zycia + praca umyslowa, albo wyluzowane zycie z jaraniem. Jesli ktos nie ma zamiaru rezygnowac z jarania, nie ma sensu lapac sie za piracetam (chyba, ze w charakterze lagodnej viagry).

Jednorazowe jaranie psuje koncentracje na kilka dni. Wielodzienne jaranie nawet po odstawieniu moze powodowac problemy z koncentracja na kilka tygodni.

Testowane na sobie - wnioski z popelnionych bledow.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 76 / 3 / 0
Witam, powiem tak brałem Piracetam, coś tam działa. Jest jakby zwiększona koncentracja ale powoduje on troszkę takie jakby zamulenie i przygnębienie w moim przypadku. Nie jest to jakieś silne ale zdecydowanie czuć taką ,,mgiełkę'' myślową. Chociaż poprawia pamięć, przypominały mi się pewne rzeczy z dawnych czasów, chociaż też długo go nie brałem.Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik Kimmy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 7 / 0
Wrzucam pewnie jakieś 5-6 dni 1,2g lecytyny i 1g pira/dzień, tylko wczoraj wrzuciłem 2g i zaczynam czuć całkiem solidnie - jestem trzeźwo, lekko pobudzony, chociaż z koncentracją nie widzę różnicy (15min czytania i prawie odlatuję...), do tego od czasu wczorajszych 2g lekko rozszerzone źrenice (chociaż wczoraj piłem też alkohol, może to interakcja). A może to sama lecytyna...? Nie wiem.
Zobaczę, jak sytuacja rozwinie się w kolejnych trzech tygodniach, ale myślę że zjem te 100g :blush:
  • 401 / / 0
undimensional pisze:
piracetem a borderline:
bpd.szybkanuka.net pisze:
Czasem pomocny bywa lek z klasy tzw. smart drugs: Piracetam (nazwy handlowe: Nootropil, Memotropil, Lucetam); to nowoczesny lek opracowany na chorobę Alzhaimera, ale pomaga trochę każdemu – przepisywany jednak jest przez neurologów szczególnie tym, którzy mieli jakieś urazy głowy. Jest to lek bezpieczny, praktycznie bez efektów ubocznych.
z tego tekstu wynika,e że piracetam pomoże ludziom z bordrline, bo pomaga każdemu, nawet zdrowemu człowiekowi - rotfl, to tak jakby powiedzieć przeziębionemu człowiekowi, żeby zjadł marchewkę, bo jest zdrowa.

stąd też pragnę zadać do użytkowników z pogranicza:
czy widzicie poprawę w jakimkolwiek aspekcie waszego życia od kiedy zażywacie piracetam?
Piracetam a BPD, racja połączenie naprawdę niczemu sobie. Mi piracetam (i GBL %-D ) pomagał w odstawieniu ssri, które przyjmowałam 5 lat w kolosalnych dawkach.
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 94 / / 0
jaranie na piracetamie na drugi dzień mocno ryje banie %-D
  • 3 / / 0
czy kuracja piracetamem jest dobrym pomysłem dla paroletniego jaracza po kilkumiesięcznej "białej" chemioterapii? %-D szukam czegoś na poprawienie koncetracji, skupienia uwagi z czym u mnie jest kolosalny problem, zacząłem niedawno studia więc przydałoby się coś z nich wynieść :-D
czy można po tym oczekiwać permanentnych skutków, czy jak się zacznie brać to już trzeba to robić aż do grobowej deski?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.