Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 493 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
wiesz on jest sporo przeterminowany to stracił już duuużo mocy, a nie lepiej ci bra ć po kawałku i palić z folii??? ja bym wolał palić np... a słuchaj bo ja od lat tych plastrów nie miałem ,dalej jest w nich ten żel tak??bo ten żel fajnie sie waporyzuje,także polecam palenie (wiem że są ludzie co ten żel rozpuszczają w wodzie i walą i.v.) ale to troche niebezpieczne chyba łatwo przesadzić z tym...
  • 287 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: khabarakH »
Właśnie chodzi mi głównie o bezpieczeństwo. Chyba najpierw pożuję, a jak nie będzie efektów to najwyżej spale (jeśli to żelowy). A czy ma w środku żel czy nie, to chwilowo nie wiem, bo plasterek zalega u kumpla, jak go odbiorę to sprawdze.
Uwaga! Użytkownik khabarakH nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 800 / 8 / 0
lepiej kup sobie ćwiare i lepiej się załatwisz niż tym plastrem.
Zmiana środowiska.
  • 28 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kamro »
Mam takie małe pytanko..
Jakis rok temu siostra miała wypadek na motocyklu,(otwarte złamanie, ogulnie dość poważny). Dostała raz tramal ale poszła do lekaza i mowi ze nie działa. to następnym razem dostała jakies leki przeciwzapalne. I czy ma szanse dostać fentanyl? Tam gdzie chodzi do lekaza są ulotki "fenta-hexal". moze gdyby poszła z tą ulotkom to by dostała. Jak myslicie?

Szwagier poszedł do tego lekaża i powiedział ze chce lorafen na sen i dostał:D

Aha jeszcze jakby sie ktos orientował jakie są ceny i czy jest to refundowane, i o co lepiej sie starać o morfine czy fentanyl??
Uwaga! Użytkownik kamro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 114 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: h0b »
Fentanyl jest wg. mnie dużo lepszy od morfiny jeśli chodzi o wygodę użytkowania bo nie musisz co 4-6h brać. Plastry są refundowane po refundacji kosz 5 plastrów to 3,20 wg. mp.pl. Bez refundacji niestety cena za 5 plastrów 100ug/h to ok.400zł...
  • 28 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kamro »
Jutro siostra do lekaza idzie z ulotką "fenta-hexal".Jest bezrobotna to raczej bedzie miała refundowane(jak prawie wszystkie leki). To na sylwka bedziemy fetanyl zazucać:D. Ile nalezało by tego wziąść, lepiej naklejac czy jakies inne sposoby. Jak długo po naklejeniu trzeba czekać na wejście.

Dzis sie dowiedzialem ze wujek dostaje fentnyl (było cos gadane o morfinie w plastrach ale wywnioskowałe ze to nie moze być morfina). Mysle jak mu zwedzić pare plasterków albo recke...
Uwaga! Użytkownik kamro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 114 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: h0b »
Fentanyl można przyklejać, pociąć na kawałki i rzucić na blache paląc jak browna, można przygotować w celu puknięcia IV, mozna rzuć jak masz bezżelowe.
  • 287 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: khabarakH »
Faktycznie, przeterminowany o rok plaster OGROMNIE wręcz traci na mocy. Na początku podszedłem z dużą ostrożnością, maleńką kropelką żelu nasączyłem kawałeczek papieru i wziąłem podjęzykowo. Gdy się rozpuścił, odczekałem 30min, lecz efekty zerowe. Powtórzyłem tę operacje, tym razem z większą ilością żelu. Odczekałem następne 30min, efekty minimalne. Postanowiłem spróbować palenia. Nadmienie, że nie mam żadnego doświadczenia w paleniu z folii aluminiowej, więc zrobiłem to tak, jak wydawało mi się najlogiczniej. Zapaliłem sobie świeczkę, na nieduży kawałek folii wycisnąłem już trochę większą kroplę żelu, począłem podgrzewać ją od dołu i w momencie gdy żel zaczynał lekko blgotać, lufkę umieszczoną w mordzie trzymałem tuż nad nim i głęboko się zaciągałem. Wiem, że ludzi bardziej doświadczonych może to śmieszyć i wydawać się żałosne ale jakoś sobie radzić trzeba :F
Po spaleniu pierwszej kropli jakieś efekty się pojawiły. Uczucie jak po tramalu bez tolerancji, jednak dużo słabsze i ogólnie bardzo stonowane. Potrzymało jakieś 15 min. Po jakiś 30min znowu kropla na folie i to samo. Powtórzyłem to jeszcze 3 razy. Gdyby plaster nie był przeterminowany, podejżewam, że nie byłoby mnie już na tym świecie - w ciągu ok. 3 godzin spaliłem gdzieś 3/4 żelu z plastra. Teraz czuję się całkowicie dobrze, żadnych sensacji ani rewelacji. Dodam jeszcze, że nie jestem przekonany co do tego, że paliłem tak jak należy - pojawiał się tylko minimalny dym, główne ściągałem po prostu rozgrzane powietrze sponad żelu.
Uwaga! Użytkownik khabarakH nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
ja mam fajny patent na fenatyl wiec biore kawalek plastra tak 1/4 50
biore jedna amp clona ktory zawiera bezet i wyciagam z plastra co sie da jedna amp starcz luta nieziemska ale raz kupel musial mnie wentylowac bo przegiolem z iloscia ostroznie trzeba z fenatylem
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 324 / 6 / 0
Jeszcze nie wiem kiedy bede miał te plastry ale bede miał napewno.
Tylko ile mam zjarać tego plastra z żelem jak to są 25, najsłabsze. Ale nie są przeterminowane.
Bo jarać jest chyba najlepiej?
Przyjemność jest bardziej fizyczna czy psychiczna???
Uwaga! Użytkownik papawer somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 04 Feb 2026 21:15:02 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770239653'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?

Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?

Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE

Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.

Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC

To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.