C9H13N pisze:Ok,
a selegilina brana tylko jako dodatek do PEA będzie wykazywać właściwości antydepresyjne? Nie chcę potem jakiś powikłań jeśli ją odstawię lub jak wcześniej wyjem PEA.
CCLight pisze: I który z tych efektów zamierzasz wykorzystać do dopingu? Ochronę wątroby czy zwiększenie poziomu BDNF w hipokampie? Próbowałeś się stymulować kurkumą? Przypominam o czym jest ten temat, bo widzę nadal większość osób nie potrafi czytać - DOPING MÓZGU - nie cudowne właściwości ziół i przypraw na stan skóry na kutasie.
Dla mnie zestaw pieprz i kurkuma owszem działa bardzo pobudzająco - smak i zapach tego syfu daje mi takiego kopa, że nosi mnie dobrą godzinę :D
Bover0 pisze:CCLight pisze: chociażby stymulacje o której wspomniales sam i tym samym zaprzeczyłes sam sobie :-D
Komponuje się dobrze z metylofenidatem/etylofenidatem lub PEA, wyłącza wszelkie lęki/niepokoje/przestymulowanie (już od 50 mg), od 150 mg daje lepszy humor, mniej zmartwień, bardziej wyluzowaną gadkę i nawet wzmacnia spid (noradrenergicznie), ale elokwencja spada, kojarzenie też mocno w dół, szczególnie po kilku dniach używania. Np. ciężko przypomnieć sobie jakieś słowo, które na stymulancie samym wchodzi od razu.
Na dodatkowy plus zwalnia pracę jelit po stimach, ale na to samo wystarczy 1/4 dawki loperamidu i działa dłużej :)
Ogólnie zbyt wiele minusów. Zostawiam tylko na sytuacje kryzysowe (silne przestymulowanie).
Sam jako opio jest przyjemny i dużo lepszy niż koda, gdzie jedyne co czuć to relaks, ale i straszne ogłupienie. Tutaj tego ogłupienia nie ma i nie ma aż takiej sedacji mimo uspokojenia. W niskich dawkach nie tumani jak niektóre benzo itp.
edit
Aaa i tramal bardzo silnie powoduje takie uczucie zamotania, brkau zdecydowania, tak jak ma większość ludzi na co dzień.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata