Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 72 / / 0
Wczoraj policja znalazła przy mnie 0,77gr Amfetaminy. Dostałem 500zł grzywny. Moje pytanie brzmi: Moja siostra studiuje prawo, chce zostać prawnikiem, a ja odpierdalam i w ogóle mam pecha. Co z moją siostrą czy może kontynuować studia i dostać pracę taką jaką chce.
...bolą mnie plecy biorę tramal i poprawiam buchem...
  • 69 / / 0
Nieprzeczytany post autor: vold000 »
twoj kolega zabil swoja kolezanke czy mozesz pujsc siedziec za wspoludzial niepomagajac mu ani nawet niebedac w tym samym miescie w dzien morderstwa?
  • 72 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Topozz »
Wujek jest sędzią wojskowym powiedział że prze zemnie nie będzie mogła dostać pracy. Więc nie wiem. On może wkręcać
  • 91 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: Anatol »
Tak na marginesie:
ciekawa kara jak za 0,77 gr amph.
Mi za 0,2 g weed grożą 2 miechy w zawiasach na 3 lata. Grożą, bo mam nadzieję że przed sądem jakoś inaczej będzie.
"Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji"
Jestem wytworem swojej wyobraźni, moje posty też.
  • 72 / / 0
Odrazu im powiedziałem że chce się poddać samo ukaraniu. Pałarz zadzwonił do prokuratora i taką kare mi wymyślił. Siostra na 100% nie może zostać prokuratorem ani sędzią.
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2006 przez Topozz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 352 / 97 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
A masz 18 lat? Jak nie masz 18 to chyba moze faktycznie miec problemy. Nie wiem na jakiej podstawie i na jakim paragrafie to wisi, ale wiem ze jak kuzyn miał wyrok to jego matka została zawieszona w prawach tłumacza przysięgłego. Ale moze to sie tyczy tylko rodzic-dziecko, a nie kazda bliska rodzina, nie wiem. Ale istnieje cos takiego w relacji rodzic - dziecko.
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 72 / / 0
Mam 17. W świetle prawa karany juz jak dorosły.
  • 352 / 97 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
To zgaś swiatło. Prawnym opiekunem jest twoja matka. A siorze chyba nic nie grozi, no chyb aze jest twoim PRAWNYM opiekunem.
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 69 / / 0
Nieprzeczytany post autor: vold000 »
pozatym jesli chce byc prokuratorem sedzia to byc moze niebedzie mogla bo (to tylko moje przypuszczenia) jesli by zostala prokuratorem to mogla by swojego brata osadzac a to niebyloby bezstronne :P dlatego moze jest cos w konstytucji napisane ze niemoglaby byc prokuratorem ale raczzej w to watpie bo niemozna karac czlowieka za bledy innych to napewno jest w konstytucji napisane :P
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.