Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 22 / / 0
Ja ogólnie zauważyłem, że jestem bardzo wrażliwy na działanie leków o komponencie neuroleptycznej. Ogólnie nie mam żadnych psychoz itp, ale dwa razy dostawałem neuroleptyki jako "uzupełnienie terapii SSRI na uspokojenie myśli". Po SSRI ani BZD nie miałem żadnych skutków ubocznych.
DODATKOWO JAKO ZAMIENNIK BZD DOSTAŁEM HYDROKSYZYNĘ...
- Nawet hydroksyzyna mnie tak zamula, że po 1 tabletce (25 mg) po godzinie czuję się bardzo senny a po dwóch tabletkach 25 czuję senność trudną do opanowania nawet jak jestem daleko od domu np. na wykładzie to muszę walczyć ze snem bo boję się, że po prostu zasnę...

CZY JEŚLI LEKARZ WYPISUJE HURTOWE ILOŚCI HYDROKSYZYNY ZAMIAST JAKIEJKOLWIEK ILOŚCI BENZODIAZEPIN TO CZY JEST TO OSTATECZNY CZAS NA ZMIANĘ LEKARZA??? BO O WIELE LEPIEJ TOLERUJĘ 5 LUB NAWET 10 MILIGRAMÓW DIAZEPAMU NIŻ JEDNĄ TABLETKĘ 25MG HYDROXYZINI HYDROCHLORIDUM.
  • 27 / / 0
eso pisze:
tez macie po hydrox takie pojebane sny?

wczoraj zjadlem 75mg i mialem tak pojebane i jednoczesnie piekne sny, czulem sie jakbym w filmie jakims gral.
AJAJ SIR!
  • 15 / / 0
Witam wszystkich serdecznie.:)

Chciałam się dowiedzieć, czy mix hydroksyzyny [3, 4 tabletki na raz, każda po 10mg] + piwo [jedno] może poważnie zaszkodzić? Czy daje tzw. "pozytywne" efekty? ^_^ I jak najlepiej zażywać hydro? Połykając, czy rozkruszając?
  • 2878 / 21 / 0
Nie zaszkodzi, ale i nie pomoże w niczym, prócz zaśnięciu. Czy połkniesz czy rozkruszysz, to bez znaczenia.
A w jakim celu ten miks?
A i po cholerę tyle tabletek, skoro 1 zadziała tak samo jak 3?
Ostatnio zmieniony 19 września 2013 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 15 / / 0
Mix miał zaistnieć w w celu "odprężenia". Tak po prostu, czysta improwizacja. Czy hydro w połączeniu z czymś innym, dajmy na to łatwo dostępnym może pobudzić albo dać podobne efekty do Tramalu? Nie mam na myśli uśpienia.;)
  • 2878 / 21 / 0
Nie ućpasz się lekiem nienarkotycznym, jeśli o to Ci chodzi.

Z łatwodostępnych OTC jest kilka ciekawych rzeczy, ale żadną z nich hydro nie podbije.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 71 / / 0
Czy hydroksyzyna jest ok jako recovery/emergency po stymulantach? Czy powoduje spadek ciśnienia? Czy lepiej na ten cel szukać jakiegoś benzo?
  • 1188 / 5 / 0
Myślę, że hydroksyzyna to mało, najlepiej benzo, ja toleruję hydroksyzynę tylko do podbicia i zneutralizowania wyrzutu histaminy podczas brania kodeiny.
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 76 / 3 / 0
Biorę hydroksyzynę czasami gdy nie mogę zasnąć. Powiem wam że w moim przypadku działa ona również świetnie na zawroty głowy pochodzenia błędnikowego np. mam chorba lokomocyjną raz zażyłem wcześniej tabletkę i kompletnie nic. Mogę trzymać głowę nie wiem gdzie i nie mam zawrotów. Działa na mnie dobrze przeciwwymiotnie również. Ale uspokajająco to słabo. Początkowo bez toleracji jak najbardziej jest działanie wyluzowywujący hehe tak bym to określił. Ale potem to zanika i zostaje tylko senność. Na sen wydaje się być lepsza niż na uspokojenie moim zdaniem.Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik Kimmy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1188 / 5 / 0
Ponoć łatwo dostać hydroksyzynę bez recepty, to prawda? Ja wczoraj pytałam w jednej aptece to nie chcieli mi sprzedać, a chciałam ją kupić żeby mieć jako anty histaminę do kodeiny.
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.