Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
Materiału zmęczenie, być własnego cienia cieniem
HashChomik pisze:Fajnie, mogło by się przydać bo mam dość cyniczny charakter i do tego często nie okazuje emocji, pewna dawka empatii by mi nie zaszkodziła ;) . Do zakupu 4-aco-dmt już się szykowałem więc mam kolejny argument na + :D .
U mnie się nic nie zmieniło lub są to zmiany tak subtelne, że ich nie zauważam.
Poza psychodelikami nie aplikuję nic. Cieszę się ostrą (moje subiektywne odczucie oczywiście :-)) percepcją. Teraz nie lubię jej mieć udupianej np. alkoholem. Wypicie dowolnej ilości alko to teraz bardzo wyraźne uczucie zatrucia i brak przyjemności z tego stanu. Szukam wszystkiego co świadomość rozszerza / podnosi, pojawił się wstręt do wszystkiego co ciągnie w dół (vide alkohol).
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.