Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 283 / 1 / 0
Na olanzapinie nie będą działać albo działać będą chujowo : psychodeliki, stymulanty i euforianty. Działać za to będą wszelakie depresanty: benzo, opio, alko, GBL. No i mj jeszcze będzie działać.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
Marines pisze:
Na olanzapinie nie będą działać albo działać będą chujowo : psychodeliki, stymulanty i euforianty. Działać za to będą wszelakie depresanty: benzo, opio, alko, gbl. No i MJ jeszcze będzie działać.
mylisz się metkatynon działa na olanzapinie wspaniale
  • 1343 / 18 / 0
Marines, co to za laska z avatara? ruchnałbym
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 283 / 1 / 0
To Grace Slick z zespołu Jefferson Airplane.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
Poszalałem ostro kilka dni z fetką i zaczęła sie psychozka poamfetaminowa.... Szpital, najpierw perazyna 300mg/d. Pomyślałem że fajnie byłoby spróbowac słynnego "olanzapine fluoxetine combination". Wywalczylem sobie Zalastę 10mg i Prozaczek 20mg. Urojenia, głosy, przeszły pieknie, czuje sie na tym mixie genialnie. Dzialanie przeciwlekowe to mistrzostwo. Obecnie wyszlem ze szpitala i jest wciaz cud miód malina. Najbardziej bałem się tycia, ale o dziwo nie tyję, a juz miesiac na olci bedzie. podobno od tab rozpuszczalnych sie nie tyje. Przetestowałem juz jak dziala na zjazdy z metkata. 15 min po tablecie 10mg przychodzi taka błoga ulga... Polecam Olcię na psychozy, zwała i depreche ;)
Bo w tym kraju nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem... ;D
  • 657 / 7 / 0
kurwa trza miec schizofremie a tak to 200 zł sobie daruje.

nigga please :kotz:
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1709 / 11 / 0
Olanzapine Apotex piątki są za coś koło 30zł na 100% :-p
  • 2 / / 0
Witam.Czy cos mi się stanie jak zmienie leki z dnia na dzień?.Biore 200mg pernazyny i 100mg dipherganu.Chcialbym zmienić leki na olanzapine 5 mg ??
  • 296 / 19 / 0
Ja z musu, w szpitalu musiałem łykać psychotropy. Po jakimś czasie lekarz zmienił mi je na słabszą olzapinę. Byłem i jestem wrogo nastawiony do psychotropów. Przed szpitalem rozsadzała mnie energia i trochę nabroiłem Jakiś miesiąc to brałem i przytyłem z 8kg, po powrocie ze szpitala dość szybko odstawiłem i to był błąd. Zaczęła się bowiem anhedonia, której przyczyny nie mogłem się doszukać. Przestałem jeść, interesować się życiem. Zacząłem spać po kilkanaście godzin dziennie nie widząc przyczyn tego stanu.Schudłem, tak samo szybko, jak przytyłem. Dziś jednak, przeglądając stronki o anhedonii oświeciło mnie. Przyczyną jej wystąpienia może być zanik enzymów trawiennych. I oczywiście dodałem jedno do drugiego. Za szybko odstawiłem ten lek i metabolizm się rozregulował. Tak więc olzapinę trzeba odstawiać powooooli, nawet, jeśli uważacie, że jest wam ona niepotrzebna jako psychotrop. Jutro sobie kupię pakę, pobiorę z tydzień jakieś małe dawki i zobaczę co się stanie. Powinno pomóc
Dlatego mimo druty, wieże i strażnice
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
  • 1343 / 18 / 0
Alembik pisze:
Ja z musu, w szpitalu musiałem łykać psychotropy. Po jakimś czasie lekarz zmienił mi je na słabszą olzapinę. Byłem i jestem wrogo nastawiony do psychotropów. Przed szpitalem rozsadzała mnie energia i trochę nabroiłem Jakiś miesiąc to brałem i przytyłem z 8kg, po powrocie ze szpitala dość szybko odstawiłem i to był błąd. Zaczęła się bowiem anhedonia, której przyczyny nie mogłem się doszukać. Przestałem jeść, interesować się życiem. Zacząłem spać po kilkanaście godzin dziennie nie widząc przyczyn tego stanu.Schudłem, tak samo szybko, jak przytyłem. Dziś jednak, przeglądając stronki o anhedonii oświeciło mnie. Przyczyną jej wystąpienia może być zanik enzymów trawiennych. I oczywiście dodałem jedno do drugiego. Za szybko odstawiłem ten lek i metabolizm się rozregulował. Tak więc olzapinę trzeba odstawiać powooooli, nawet, jeśli uważacie, że jest wam ona niepotrzebna jako psychotrop. Jutro sobie kupię pakę, pobiorę z tydzień jakieś małe dawki i zobaczę co się stanie. Powinno pomóc
bo ta olanzapina to szkodliwa szmata, jezeli chodzi o działanie. Imo pochodna benzoo jezeli chodzi o budowe chemiczna, oraz:
While olanzapine is used therapeutically to treat serious mental illness, occasionally it can have the opposite effect and provoke serious paradoxical reactions in a small subgroup of people, with the drug causing unusual changes in personality, thoughts or behavior; hallucinations and suicidal ideation have also been linked to olanzapine use
Kurwa, i teraz znajdz sie na ostrym dyżurze i powiedz lekarzowi, że masz takie stany jak po braniu zgodnie z przeznaczeniem solo olanzapiny. :wall:
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.