BTW. Dlaczego w enteogenie jest dyskusja o wszystkim, tylko nie o lataniu na psychodelikach??
Skoro to jest temat...
Nie polecam powoju w dużej ilości i bez ekstrakcji. Duża ilość zupy konopnej może przeryć banię. Żyjta w pokoju...
...I sezon na grzyby. Już niedługo roczny kalendarz psychodeliczny przejdzie ze znaku muchomora w znak łysiczki. :-D
Już grzecznie odpowiadam:
Według Luźnego Kanonu Latający Potwór Sphagetti stworzył świat (będąc pod wpływem alkoholu), zaczynając od góry, drzewa i karła. Potem, po uczestnictwie w licznych mitach FSM'u ów karzeł stał się atrakcją nieba, stworzonego dla przestrzegających 5 Wskazań Pastafarianizmu. W niebie czekają takie atrakcje jak fabryka striptizerek, czy też wulkan piwny w dosłownym tego słowa znaczeniu. Przypuszczam, że to rodzaj wielkiej fontanny, do kąpieli i spożywania w dowolnych ilościach. ;]
Czyli znak łysiczki... Ominą mnie tegoroczne muchomory (uff... :-) )
w sumie, po tym jak sam zahaczyłem o nich to trochę gafa tak się pytać ale wyleciało z głowy, że było i coś takiego, cały czas kombinowałem, czy to nie jakiś mikro-slang hyperr-a
swoją drogą - nadal jestem ciekawy jakby to miało wyglądać... taka wielka góra z strumieniami jakiegoś pysznego lager-a albo pale-ale czy pszeniczniaka
"uwaga! lawa idzie, nadstawiać pokale, uwaga na pianę!"
no - miejmy nadzieje, że zasłużyłem ^^ a na miejscu są rurki i pontony
jakby to powiedzieć - jakbym mógł zamówić 7 smaków lodów, czy 90, czy 100... (czy ile tam jest tych dziewic u nich) - to nie jestem gościem, który zamówiłby 90 waniliowych albo same jagodowe
jakby już miała być grupa, to przydało by się parę lasek zaprawionych w różnych porypanych numerach a od dziewic - ciężko tego wymagać
Nie pisałem na tym forum straaasznie długo, ale naszła mnie taka strasznie smutna rozkmina, i nie mam się z kim nią podzielić (emigracja i psychodeliczna alienacja). Projektuję wizualizację pewnej aplikacji i nagle zdałem sobie sprawę, że widzimy tylko 3 kolory, a w zasadzie mieszanki ich. Niby pokrywa to dużą część pasma, ale jedną z rzeczy, która zachwyca przy psychodelikach jest właśnie odbiór kolorów. Każdy kolor żyje własnym życiem, ma jakieś brzmienie, znaczenie. Łączą się z nim emocje. A tu nagle staję przed paletą RGB i... lipa. Wszystko takie... płaskie. Szkoda, że nie można łatwo wyjść poza to, co widzimy. Bo:
"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu."
http://www.kontaktowe.pl/blog/wp-conten ... erzeta.gif
Macie łapcie. Niestety forum nie zgadza się na tak długiego gifa. :-/
P.S.
Już wiem co to za zwierz - ustonog. Bardzo prymitywny pod wieloma względami, ale jego narząd wzroku rozpoznaje... 16 podstawowych kolorów! "Tworzy to dziesiątki bilionów kolejnych kombinacji kolorystycznych, których ludzki mózg nie jest w stanie ogarnąć."
Jakby udało się pod ludzki układ nerwowy domontować takie oko... grafika byłaby wtedy nie w RGB tylko w RGBX YZAB CQWE IOPD przykładowo ^_^
P.S. II
Zastanawiam się jeszcze jak tak paleta barw musiałaby wyglądać :moody:
16 barw podstawowych? To proste. Weź jakiś standardowy, trójwymiarowy model, i dodaj do niego jeszcze kilka wymiarów :D. Matematycznie można takie rzeczy bardzo prosto opisać, na trzeźwo sobie wyobrazić - dla mnie nierealne.
Do tego kolory, których nie widzimy. ;-)
Nie na wyobraźnie człowieka wewnątrz klatki percepcji...
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.