Ostatnio dostałem na e-mail listę klientów jedno z popularnych sklepów RC, nie wiem czy mogę podać tutaj adres www tego sklepu [nie możesz - mod]. Sprawa bardzo dziwna bo wiadomość przyszła ze skrzynki tejże strony, był to zrzut bazy danych klientów tego sklepu dane osobowe nr. telefonów i adresy. Sprawa dziwna bo serwis nie wyjaśnił tej sytuacji tak jak by rzeczywiście wiadomość przyszła od nich albo nawet nie zorientowali się, że ktoś włamał się do ich serwera. Jeśli nie można podać adresu to piszcie na PW, bo jak dla mnie to spalony sklep.
FajnieJest pisze:Napisz to w odpowiednim watku vendora w dziale sprzedawcy.
1.prejdź na stronę: http://www.adamek.biz/md5-generator.php
2.Wpisz adres sklepu w następujący sposób:
nazwsklepu.domena - ( bez http://www., bez / itp)
np: hyperreal.info
3.Porównaj z listą następujących funkcji skrótu:
e3127b3827449668502811124654224b
4fda2417615815ba3493f42556b8e3f6
b0a1a69f284ca10c5e7a1a31744a9a55
Jeśli na liście znajduje się ciąg wygenerowany przez Ciebie świadczy to o wycieku danych ze sklepu, który wpisałeś.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą
Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.