Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji piątej – np. 5-MeO-DMT, bufotenina lub ibogaina.
ODPOWIEDZ
  • 2045 / 505 / 0
5-Meo-MiPT jest gorzki. Na tyle mocno, że 10mg w 100 ml wody, wykręca twarz.
Można go jeść normalnie z tego co wyczytałem lecz czy ma on wtedy takie same efekty jak trzymany np. pod językiem ?
Tak, ma takie same efekty. Biodostępność w przypadku tych metod może być inna, jednak na pewno nie są to drastyczne różnice.

Polecam rozważniej dobierać dawkę. Najlepiej na pierwszy raz nie przekraczać 10 mg, a już na pewno nie celowałby wyżej niż 20 mg. Zwróć uwagę, że już 6 mg w skali Shulgina daje +++. Erowid kończy dawkowanie na 15+, określając taką ilość jako heavy ( dane dla podania oralnego ). Co do dzielenia to jeśli masz np: 100 mg substancji rozpuść sobie w 100 ml spirytusu.
Następnie strzykawką odmierzaj odpowiednią dawkę. 1ml = 1 mg.
Więcej znajdziesz w temacie o dzieleniu i przechowywaniu rc. Oczywiście stężenie możesz zrobić inne aby zachować proporcje. Swoją rekomendację co do tego pisałem w poprzednich postach.

Body load wynika z działania substancji na receptory serotoninowe i występuje niezależnie od drogi podania.
Receptory serotoninowe znajdują się również w żołądku stąd może się brać uczucie mdłości, bólu brzucha, ściskania.
Zmiana metody podania nie niweluje tych dolegliwości w znacznym stopniu. ( Chociaż zazwyczaj im bardziej gwałtownie zaczyna działać substancja ( co zależy od metody podania ), tym obciążenie ciała jest większe - przynajmniej u mnie i osób, które obserwowałem ).
  • 32 / 1 / 0
Dzięki za pomoc.
Zrobiłem z tym dzieleniem tak jak zalecałeś tylko , że zamiast strzykawki użyłem małego pojemniczka z przedziałami od 5 ml do 25 ml ale to nie ma znaczenia.

Na nie których forach zaufane tam osoby z dużą reputacją wypowiadały się , że ta substancja nie jest niebezpieczna w wysokich dawkach.
Jak bardzo są prawdziwe te informacje?

Cytat:
"I personally know people who have consumed a tenth of a gram of this substance. youve not much to fear from high dosages. it is very stimulating, but as I demonstrated by recounting the experiment above, the stimulation seems to be less physical and more mental. FYI the bpm of the subjects heart @ 100 mg never rose above 95. its extremely psychedelic at these levels though. not even N,N, DMT comes close to it visually. Edited by: allyourbase"
  • 3449 / 129 / 8
Możliwe, że nie jest niebezpieczna w wysokich dawkach. Tryptaminy są ogólnie łagodne cieleśnie, 5-MeO-podstawione akurat najmniej, ale mimo wszystko uważam, że ten cytat opisuje prawdę. Podstawowe pytanie brzmi, po co Ci informacje o toksyczności wysokich dawek, skoro nigdy tego nie brałeś. Uważasz się za nadczłowieka? Sądzisz, że ta substancja w normalnych dawkach nie zrobi na Tobie wrażenia? MYLISZ SIĘ.

Skoro chcesz przeżyć totalny mindfuck, startuj z dawki, na której kończy się Erowid, a nie dwa razy wyżej. :/

@JustynaK93
Nie ma szans, natychmiast występuje tolerancja, która spowoduje, że zadziała kilkakrotnie słabiej niż za pierwszym razem. Można zwiększyć dawkę, ale czy nie lepiej po prostu wziąć coś, co działa dużo dłużej?
  • 32 / 1 / 0
Czeslaw pisze:
Uważasz się za nadczłowieka? Sądzisz, że ta substancja w normalnych dawkach nie zrobi na Tobie wrażenia? MYLISZ SIĘ.

Skoro chcesz przeżyć totalny mindfuck, startuj z dawki, na której kończy się Erowid, a nie dwa razy wyżej. :/
Wybacz , że to tak zabrzmiało , na początku miałem taki plan lecz wziąłem do serca komentarz KapitanaAizena i zamierzam wziąć 15mg na pierwszy raz skoro teraz mogę dokładnie odmierzyć dawkę.
Mam tego trochę i zastanawiałem się po prostu jak mocno mogę w przyszłości zwiększyć dawkę gdyby niższe mnie nie zadowalały. (Czytałem , że nie które osoby mają coś nie tak z receptorami i potrzebują wyższych dawek niż normalni ludzie by uzyskać te same efekty)

Wiem już wszystko czego chciałem się dowiedzieć , dzięki za pomoc.
  • 86 / 6 / 0
Na pierwszy raz z psajko poszło ~15mg, na kolejnego tripa 25-30mg i było b. mistycznie :gun: Przy badaniach na wejściu towarzyszył (szczególnie za 2 razem) duży mindfuck który przeszedł po jakiejś godzinie . Bodyload przy 15mg nie róznil sie za bardzo mocą od tego drugiego tripa - efekty jak przy grypie na 100% + drżenie mięśni, ale szybko sie o nim przynajmniej zapomina jak wchodzi mindfuck ;-) do tego duże wazo, więc cisnienie wzrosło ale serducha nie czuć, tętno spoczynkowe o dziwo ~~72
Ogólnie przyjemnie , ale jednak lepiej chyba z miptem zaczynac od malych dawek, bo może zaskoczyć (szczególnie, gdy siedzi sie sam nocą w mieszkaniu).
  • 757 / 31 / 0
Otoz to - jest bardzo mistyczna. Moje przemyslenia i plynaca z nich szerokim strumieniem madrosc zaskoczyly mnie samego. Tryptaminka odczuwalnie wjezdza na szyszynke :). Tak czy siak radze uwazac, zeby was nie pochlonelo.. (Mowa ciagle o duzych dawkach)
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / 1 / 0
Wie może ktoś jak bardzo jest szkodliwe branie co 2 dzień tej tryptaminki ? Bo taka bezpieczna to teraz za bardzo mi się nie wydaje.
Zarzuciłem wczoraj 30mg (drugie podejście do tego) i body load był jeszcze gorszy niż za pierwszym razem (tylko 2 dni przerwy zrobiłem).
Oprócz efektu bardzo bolesnego bólu mięśni u nóg doszedł mi teraz ból chyba wątroby i nerek (wszystko mnie bolało , ciężko określić co to było) i to bardzo mocny , dopiero po 20h od zażycia tej substancji ból ustąpił.

Podczas tripu piłem miętę i zieloną herbatę , nic nie jadłem przez długi czas , któreś z tych rzeczy mogło spowodować te dodatkowe negatywne efekty?

A tak poza tym polecam założyć słuchawki , położyć się i posłuchać muzyki podczas tripu , naprawdę nieziemskie wizuale wtedy się objawiają , a dźwięki wydają się takie piękne i bardzo zmienne.
  • 2881 / 303 / 0
Na ogromnej tolerce (6mg 25I w weekend + potem 2mg 25b po 3 dniach) zarzucone kolejnego dnia ~~33mg 5meomipt pokazało mi tylko średni bodyload przez około godzinę i nic więcej ^^
Substancja wydaję się być jeszcze bezpieczna w tej dawce
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 1444 / 76 / 0
Z moich testów wynika, że jak najbardziej jest bezpieczna, jednak na peaku już dosyć mocno psychodeliczna (w porównaniu np. do hometa). Do tego podczas apogeum serc biło szybko, zastanawiałem się, czy nic mi się nie stanie, bo pojawiły się podobne wizje do tego co widziałem ocierając się o śmierć kiedyś - mimo, że wtedy nie czułem, że jest z moją pikawą źle. Wizualnie było dużo słabiej, niż wtedy - jednak powtórzył się motyw, w którym jakby ze ścian wyłaniają się postaci, które "celują we mnie" swoją uwagą - po prostu się gapią, wyciągają do mnie ręce jakby chcąc mnie wciągnąć, wszystko w klimacie kuszenia, wszechobecne węże. Im bardziej poświęcam im uwagę, tym bardziej rozkręca się wizual i tym szybciej bije mi serce - tracę też powoli kontakt z rzeczywistością. Uczucie najpierw przypomina bycie przed kamerą, która transmituje obraz do tysięcy ludzi, potem wchłanianym, oddanie woli temu co ja nazywam halo - czyli po prostu fazie. Niestety nierozłącznym elementem tego wszystkiego jest duży niepokój, ja uciekam wzrokiem przed nimi, ale momentami poddaję się - ponieważ czasem dodaje to też lekkiej euforii i bardzo erotycznego uczucia bycia niesamowicie seksownym i przepełnionym potrzebą afiliacji, kontaktu z innymi.
  • 3 / / 0
A jak jest z tolerancją między MiPT a DOI i między 25 C i D NBOMe , a jak DOI i 25 C i D NBOMe
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.