Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 36 / / 0
Nazbierałem grzybów z rana, po nocy gdzie był bardzo mocny przymrozek i ziemia rano pod grzybkami była biała. Grzybki z grudnia.
Zjadłem 40 i NIC, jak bym zjadł chleb! :P
Co sie stało?! To przez to że jużgrudzień i po sezonie? Czy przymrozek?
Tu nie ma ćpuńskiego podpisu
Z Czech za Polską tęsknię..
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Albo raczej to nie byłe te grzyby :D
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 36 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Maros »
Hmmm, w sumie możliwe.. Ale nic złego sie mi nie stało, żadnego objawu zatrucia czy coś... i są IDENTYCZNE z Łysiczkami :P To co? Klony bez psilocybe?
Tu nie ma ćpuńskiego podpisu
Z Czech za Polską tęsknię..
  • 65 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sion »
Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze zatrucie moze objawic sie po dwoch dniach.
Wiec moze wypij z 2 litry mleka. To ochroni troche twoja watrobe w razie wypadku.
  • 76 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: panicz »
mrozone tez dobre jutro jade narwac jeszcze troche, zeby do wiosny styknelo :D
  • 3490 / 55 / 0
Też dobre? Człowieku moja ulubiona postać grzybów do konsumpcji to właśnie świeżo wyjęte z zamrażalnika grzybki :D

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 76 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: panicz »
o ile dluzej psylocibna utrzymuje sie w mrozonkach niz w suszkach? jestes w stanie stwierdzic? niestety sam nie mieszkam i zamrazalnik pozostaje tylko dla zwyklego jedzonka ;/
  • 3490 / 55 / 0
Myślę, że wogóle nie znika psylocybina z mrożonych. Masy im nie ubywa, reakcje wszelkie sa spowolnione. Poza tym psylocybiny ubywa z łysicek podczas suszenia, potem już nie. Przy zamrażaniu są cały czas w takim stanie jak świeże i dlatego to chyba najlepsza metoda przechowywania. ja jednak od jakiegoś czasu suszę wszystkie. Okazuje się, ze jak biorę mrożone to nalezy zjeść od razu bo po rozmrożeniu są mokre i zaczynają gnić szybko. Więc tak godzinę, dwie po wyjęciu najpóźniej zjeśc. Chcociaż jadłem zgniłe całkiem i też działały :D

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 179 / 15 / 0
Maros pisze:
Hmmm, w sumie możliwe.. Ale nic złego sie mi nie stało, żadnego objawu zatrucia czy coś... i są IDENTYCZNE z Łysiczkami :P To co? Klony bez psilocybe?
Jest wiele podobnych odmian grzybow, ktore wygladaja prawie identycznie jak lysiczki.
Czesc z nich jest b. slabo trujaca wiec nic sie po nich nie dzieje.
...The fear comes over me And then I see - There's nothing I can do without you...
  • 122 / 2 / 0
Najlepszą sprawdzoną metodą przechowywania grzybów to mrożenie kopiął nawet 2 lata po zebraniu i co wydaje sie troszkę dziwne zawsze jak zbierałem z ziomkami przymrożone z rana grzybki i wkładało się takie sztywne do pudełeczka to one najlepiej kopały.
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.