...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Witam,

Wlasnie mija 2 doba od odstawienia eth-catu i konopi :emo: Od kiedy je odstawilem znow czuje to samo, budze sie rano bez jakiej kolwiek motywacji do wstania i dzialania co sprawia ze juz druga dobe spie po 13-14 h. Ciag z kotem trwal okolo 3 tygodnie w dawkach przez caly dzien 1-1,5 g. Natomiast konopie pale codziennie ze sporadycznymi 1-2 dniowymi przerwami od ponad roku. Dodam ze w ciagu nie grzalem na slepo byle by sie nacpac, ale pamietalem o suplementacji magnezu i witamin w kilkakrotnie wiekszych dawkach niz zalecane do tego zawsze spalem chociaz te kilka h przez noc i zazywalem kurkume w dawkach srednio 2-6g. Tu moje pytania:

Jak poradzic sobie z nadmiarem snu bo dorosly czlowiek powinien spac srednio ok 7 h?
Jak odzyskac motywacje do dzialania?
Jak pozbyc sie uczucia jak bym wszystko widzial "za mgla" i uczucia odklejenia od rzeczywistoci?
  • 992 / 17 / 0
Konopie mogą likwidować jakąkolwiek motywacje (mogą ale nie muszą), dorzuć do tego ciąg na kocie, taki brak motywacji może utrzymać się 2-4 tyg nawet. Radziłbym odstawić większość rzeczy, wspomagać się benzo co najwyżej. Sen powinien sam się uregulować.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 4807 / 267 / 0
Pomyśl, skoro przez blisko miesiąc Twoja motywacja była zależna od substancji którą przyjmowałeś, co może spowodować natychmiastowy powrót do sprawnego funkcjonowania na trzeźwo? Tego się trzeba od nowa nauczyć, serio, powrót do trzeźwości oznacza naukę zupełnie od podstaw, na tym polegają programy terapii uzależnień. Praca od podstaw, stopniowe odzykiwanie motywacji i poczucia stabilizacji psychicznej. Praca nieraz całymi latami. Ty pytasz jak to osiągnąć natychmiast. Nie da się, dragi kosztują.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 3523 / 51 / 0
Nie straszcie go ośrodkami uzależnień i innymi programami w końcu żaden z niego ćpun. JA waliłem 5 lat metkata do tego benzo tramal, 15 lat jarałem mj teraz jestem czysty 5 dzień i już jest duża poprawa. :-) :-) :-)
  • 1736 / 18 / 0
można?
Spoiler:
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 18 Jun 2025 04:06:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750219512'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.