Liberte pisze:Przypadłość znana zapewne większości szanownych użytkowników wyrobów makowych jak i ich syntetycznych odpowiedników.
Asthenia crurum paraesthetica, bo o niej mowa, obrała sobie za przewlekły cel moją osobę - stąd ten temat.
Zespół niespokojnych nóg @ Wikipedia
Zespół niespokojnych nóg @ EN Wikipedia
Biorąc pod uwagę fakt, iż nie jest to jedynie schorzenie dopadające wypełnionych Weltschmerzem a zwykła choroba, chciałbym się dowiedzieć jakie macie sposoby na walkę z jejmością. Może ktoś używa niestandardowych metod do zmniejszania objawów?
Jeśli chodzi o mnie to stosowałem jedynie maści typu Ketonal, oraz gorące kąpiele w wannie. Obie metody pomagały dosłownie na krótką chwilę, 20-30min i znów człowiek ma ochotę by mu nogi amputowano. :scared:
Całe to świństwo przyszło do mnie wraz z przypadłością zwaną uzależnieniem opioidowym, jednak wyewoluowało w samodzielną jednostkę chorobową dopadającą niezależnie od gwałcenia receptorów opioidowych kolejnymi dawkami morfiny, czy też odwrotnie - od skręta. Na skręcie doskwiera szczególnie, ale mnie dopada nawet po miesiącu od odstawki.
Jeśli chodzi o suplementację, to uzupełniam witaminy i minerały, w tym żelazo. Jeśli chodzi o ćwiczenia, to ćwiczę z intensywnością 3 w skali 1-6. Kawa i nikotyna - owszem acz sporadycznie. Inne używki - owszem & odmawiam składania szczegółowych zeznań.
Zapraszam wszystkich rowerkowców do dyskusji.
Pozdrawiam, L.
Taki temat już istnieje, dlatego przenoszę - berig
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
br0w4r pisze:Wiesz co by się wtedy działo gdyby to nie było na receptę? Połowa ćpunów by to brała
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
zaczęło się pare dni pod odstawieniu b-fenta
pierwszy raz mnie opadlo jak chciałem ułatwić sobie sen zolpidemem z niewielką ilością wódki, ale ostatecznie pół przytomhny wierciłem się przez cała noc nie wiem jak zasnąłem
czym to łagodzić bo nie zdzierżę
pamiętam jeszcze po mianserynie mnie czasen ostro brało i też się długo męczyłem zanim efekt nasenny zwalczył to koszmarne uczucie
już wolę skręta łamanie w kręgosłupie i zimne poty z gotującym się mózgiem niz ten szajs, im bardziej napinam te mięśnie tym bardziej mnie zaraz ciągną
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.