Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 1481 / 197 / 0
Nie mam pojęcia, ale kakao w takiej dawce jak uderzyłem mogło już działać silnie sedacyjnie, w tym kannabinoidowo (byłem zdesperowany żeby zasnąć, przy takim wciągnięciu w projekt jak miałem to nie mogłem spać). Kakao to ogólnie szerokie spektrum działania, a zablokowało działanie selegiliny/PEA na ponad 24 h, więc to już ogranicza pole powodów.

Kakao i zielona herbata na pewno nie zastąpi selegiliny. Kakao jak pisałem piłem ostatnio :D A wyciąg z zielonej herbaty mam w tym suplemencie z PEA i być może zwiększa działanie sele, ale te tabletki same w sobie bez selegiliny nie działają.
upregulują się przez morfinę - efekty ciotogenne i część. wrakotwórcze

Czytaj więcej na: http://talk.hyperreal.info/fenyloetyloa ... z2XGpIV6k6
:D

Nie mam pojęcia jak z resztą rzeczy, które opisałeś, oprócz tego, że piperynę uderzam dziennie w dawce ok. 30-40 mg tak profilaktycznie (zwiększa wchłanianie wszystkich fajnych rzeczy).
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 281 / 26 / 0
Czyli goryczka + piwonia + pieprz + kwasek cytrynowy (bo się piperyna nie rozpuści, tak to się doprowadzi do cytrynianu piperyny). Osobno każde z nich też dość fajnie działa, oczywiście trzeba uważać gdy stosuje się je razem, bo mogą rozpieprzyć układ pokarmowy jak się przesadzi.

Z uwagi na to, że selegilina jest selektywnym inhibitorem nieodwracalnym, a substancje w tych ziółkach mają niższą selektywność i wyższą odwracalność, to mogą być problemy ze skutecznym zablokowaniem MAO, no chyba że się je zastosuje wszystkie razem, to będą się upychać w tym enzymie i może coś z tego będzie, tak jak to się dzieje z alkaloidami harmalowymi - jak się zastosuje ich mieszankę ich aktywność wzrasta, niż gdyby zastosować je osobno :-D.

W sumie to można oddać do wielu substancji roślinnych; flawonoidów, antocyjanin, alkaloidów tropanowych. Sytuacja odwrotna powstaje, gdy jedna z substancji jest silniejsza od pozostałych; wyróżnia się, a pozostałe raczej blokują dostęp do receptora niż pomagają go silniej aktywować.
  • 448 / 14 / 0
Podsumowując powyższe posty, czy jest możliwość skutecznego zastąpienia Selegiliny inną substancją w tym miksie? Chodzi oczywiście o coś cechującego się łatwiejszą dostępnością (czyt. bez recepty).
  • 33 / / 0
Tyler, jak myślisz , lepiej kupić PEA czy Man Scorcha?
  • 1481 / 197 / 0
Ja mam obecnie MAN Scorcha oraz PEA (dzięki, intrance!).

Ogólnie Scorch ma dodatkowo parę drobiazgów + kofeinę, daje trochę inny boost (czy lepszy to ciężko powiedzieć, no na pewno kofeinę czuć też).
Z kolei czystą PEA sprawdzałem i też wywala z butów, ale często dowalam do niej kofeinę bezwodną tak czy siak.

Próbowałem tez PEA sniffem w dawkach ok. 10 mg (!!!), biodostępność dużo wyższa i niskie dawki klepią mocno i bardzo szybko wchodzą, ale nos ryje podobnie jak efedryna (widać to bardzo aktywne środki), ooookropny ból.

Ogólnie teraz wrzucam na zmianę samą PEA i Scorcha, ale jakbym miał wybierać, to wolałbym cały czas na Scorchu jechać (zresztą tak robiłem przed długi okres). Plusy czystej PEA są takie, że możemy sami robić miksy i szybciej wchodzi :)
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 23 / / 0
Tyler, jak tolerancja? dorwałem ostatnio art nawiazujacy do badania Knolla ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6425455 ), czesc osob byla leczona sele i pea przez 2 lata bez wystapienia tolerki.... postaram sie znalezc ten art, w linku jedynie podsumowanie.

jak dlugo juz lacznie lecisz na tym miksie? cyklicznie czy non toper? stosujesz DXM/MXE ?

z gory dzieki za odp
Uwaga! Użytkownik gerwazy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1481 / 197 / 0
Latam na tym tak generalnie po pół roku dzień w dzień bez przerwy, potem pół roku na NDRI itp.

Tolerki nie zauważyłem.
  • 33 / / 0
Tyler, zauważyłeś jakieś efekty uboczne tego mixu , jakieś trudności z odstawieniem, jakieś zmiany w wyglądzie zewnętrznym, lub zmiany w psychice pod odstawieniu? W jaki sposób brać ten mix żeby było najbezpieczniej?
  • 1481 / 197 / 0
Po odstawieniu tego miksu po długim braniu tak 1-2 dni potrzeba na powrót organizmu do normy (przynajmniej u mnie), w tym jedzenie sporo białka itp. Ale jedyne objawy odstawienne jakie zauważyłem to po prostu zmęczenie, tyle że to może być też od kofeiny (biorę to razem z kofeiną i ciężko powiedzieć z czego zmęczenie wynika potem).

Przy braniu tego krótszy okres nie było żadnych objawów (można na następny dzień normalnie funkcjonować, zero problemów i różnic).

Zmian w wyglądzie zewnętrznym nie zauważyłem (miks nawet nie wywala źrenic, o dziwo są normalne), nie ma nadmiernej potliwości ani nic.

Ogólnie zdziwiło mnie to na początku, ale to miks bez zwały i withdrawal :P

A zmiany w psychice są po wszystkich stymulantach... na lepsze :P Zostaje sporo dobrych nawyków (oko do detali, lepsze wnioskowanie, inny sposób planowania - ale to pewnie nie tylko kwestia samych stymulantów, a tego czego się dzięki nim uczymy pracując na nich).
  • 168 / 3 / 0
Da się pogodzić ten miks z rozsądną dietą wysokokaloryczną?
Uwaga! Użytkownik rafalinho007 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.