Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 2775 / 39 / 0
a mierzyłeś mu ciśnienie?

Ty byłeś na bombie, on był na bombie, twoje przypuszczenia w takim stanie mogą być obarczone dużym błędem. Ile to ja razy myślałem, że niewiele brakuje do przełomu nadciśnieniowego albo że serce zapierdala jak wściekłe... Wystarczyło włączyć stoper i się przekonać, że 100 uderzeń na minutę to nic groźnego, tak samo jak 140/80.

Moim zdaniem dużo łatwiej o taki kryzys na trawce, którą tak polecasz niż na LSD
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2013 przez BS, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 422 / / 0
@BS

nie wiem, czy byłbym w stanie się wtedy posłużyć ciśnieniomierzem %-D
wyglądał jakby rzeczywiście było źle, strasznie ciężko oddychał, siny na twarzy...cholera wie

co do trawki to jestem z tych co twierdzą, że stany lękowe są wywoływane implikacjami faktu, że jest nielegalna a nie samym działaniem mj,
jako taka ma raczej właściwości uspokajające i relaksujące
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2013 przez Cyrio, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 2 / / 0
Ok jestem po tripe.
Dawka ok 100 μg. ( delikatniej na zapoznanie się z substancją )
Ostatnia dawka piramilu: rano pół tabletki ( ok godziny 10)
Samopoczucie przed: w sumie ok, spory strach przed ale do opanowania.
Ciśnienie przed (godz: 22) - 130/87/70
Po 1-2 godzinach po przyjęciu 150/105/85
Max 155/107/89
Po 7-8 godz. 130/89/72
Po 17 godz. 122/84/66
Pikawek nie było.
Czasami zlewał pot i lekkie bóle głowy.
Było ok :)
  • 12 / / 0
Jako ciśnieniowiec powiem, że nigdy nie miałem większych problemów... fakt, czasami pociłem się jak świnia (po grzybach głównie) ale żadnych złych skutków nie odczuwam raczej po psychodelikach... choć, może to zależeć od organizmu.
Uwaga! Użytkownik isml nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.