Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 2878 / 21 / 0
Za kupno nie, za posiadanie - ewentualnie.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 9 / / 0
Nie mozna byc ukaranym za posiadanie lekow na recepte (chociazby sterydow) !
  • 1 / / 0
Witam 2 dni temu złapali mnie z 0.35 grama THC . Nic nie miałem przy sobie ale w moim pobliżu znajdowało się to pudełko z 0.35 grama oczywiście policjant powiedział że zezna że i tak widział że to moje więc sie przyznałem (pragnę nadmienić że bardzo nie lubie policji...) po przesłuchaniu gdzie zeznałem zgodnie z prawdą :] że to nieznajomy obcy mi człowiek zaproponował mi to pudełko celem skosztowania i nic nikomu nie płaciłem nawet udalismy sie do domu gdzie znaleźli całe NIC i przy okazji rozjebali mi kable... Nigdy nie bylem karany ilosc jest śmieszna jestem z KRK powiedzcie mi drodzy ludzie czy będzie z tego przypał bo mi bardzo zależ na czystej karcie.. chce z tą wyjechać jakoś, wiem że jak pójdę do prokuratora to mam cisnąć od razu o umorzenie postępowania za niską szkodliwość niekaralność i własny użytek ale czy się orientujecie jakie są szanse zę wyjde z tego z czystym kontem ? DZIĘKI WIELKIE i pozdrawiam wszystkich użytkowników jestem tu nowy;)
  • 2876 / 99 / 0
Zakładam, że miałes raczej susz roślinny o zawartości THC, a nie czyste THC.
Po drugie - wydaje mi się (na logikę, zaraz pewnie podpowie Ci tutaj ktoś bardziej ogarnięty), że skoro się przyznałeś to będziesz miał w papierach tę wpadkę - nawet w przypadku umorzenia postępowania.
Gdzie duch walki i stara zasada aby się nigdy nie przyznawać ? Szczególnie, że o ile dobrze rozumiem, to nie miałeś tego przy sobie lecz leżało gdzieś obok. Mogłeś być w złym miejscu i w złym czasie, skoro masz czyste konto byłaby duża szansa, że się z tego wykpisz do niczego się nie przyznając.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 734 / 6 / 0
dupa dupa ja sie przyznalem a mialem amfetamine ziolo i 60 psychotropow, jak sie mialem nie przyznawac jak znalezli to przy mnie, ty miales inaczej, ja (tez nie lubie policji) ale mam czyste papiery doprowadzilem tylko do grzywny w wysokosci 1200 zl ktora splacalem na raty nie mam nawet zawiasow, karalnosc w papierach masz jak ci przybija wyrok conajmniej zawiasy a nie grzywne naprzyklad, moim zdaniem to nawet nie powinienes miec grzywny w sumie smieszna ilosc, zreszta ja trafilem na mila pania sędzine podkreslalem w sadzie ze jestem nie karany dobrze sie ucze i inne bajki chyba mnie nawet polubila
Uwaga! Użytkownik Scierwiaz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / / 0
jeśli brat jest nieletnim kretynem i zakosił ze sklepu towary za ~400zł to jakie mogą być konsekwencje? powiedzieli mu tyle, że będzie wezwanie do sądu rodzinnego. powiedział policji, że kradł z nudów. jeśli ma dobre wyniki w nauce i ogólnie jest dobry chłopak z niego, ale raz zdarzyło mu się odjebać taką głupotę to dostanie grzywnę czy jest szansa, że trafi do poprawczaka?
Uwaga! Użytkownik internet jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2008 / 496 / 0
http://www.eporady24.pl/nieletni_a_krad ... 0,428.html
jeśli ma dobre wyniki w nauce i ogólnie jest dobry chłopak z niego, ale raz zdarzyło mu się odjebać taką głupotę to dostanie grzywnę czy jest szansa, że trafi do poprawczaka?
W sumie kradzież towaru na kwotę 400 zł to już nie wykroczenie a występek ale szanse na to, że trafi do poprawczaka są równe niemal 0. Ile ma lat?
  • 48 / 2 / 0
Czy jak wrzuce do bagazu samolotem do Hiszpanii bloczek 25c to czy bedzie problem na lotnisku?
  • 934 / 12 / 0
Nie wiem co masz na myśli pisząc bloczek, ale podejrzewam że nawet jak byś miał 10tys to problemu by nie było :-P czego się obawiasz, że pies go wywęszy, czy że wykryją narkotyki na prześwietleniu? Kilka papierków rzędu 7x7mm, to coś jak śmieci w kieszeniach czy na dnie torby. Inna sprawa zarówno w Polsce jak i Hiszpanii 25c jest legalna lol
  • 48 / 2 / 0
klejofas pisze:
Nie wiem co masz na myśli pisząc bloczek, ale podejrzewam że nawet jak byś miał 10tys to problemu by nie było :-P czego się obawiasz, że pies go wywęszy, czy że wykryją narkotyki na prześwietleniu? Kilka papierków rzędu 7x7mm, to coś jak śmieci w kieszeniach czy na dnie torby. Inna sprawa zarówno w Polsce jak i Hiszpanii 25c jest legalna lol
Dziękuję Ci uprzejmie za odpowiedź. Bloczek - 50x 1,3 25c. Martwiłem się raczej, że wykryją na prześwietleniu i będą kwestionowali co to za substancja a przez to zatrzymają do wyjaśnienia.
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.