Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 31 / / 0
koledzy biorą leki SNRI. Brali przy nich 3-MMC i etylofenidat i nic im nie było
  • 869 / 15 / 0
@up, "nic im nie było " dotyczy także braku efektów substancji ?:P
przyznam, ze kiedyś na SNRI wzielam 3-MMC ... Nie przepadam za jego działaniem, chciałam tylko zobaczyć, czy to co wszyscy piszą jest prawdą. I rzeczywiście nie poczułam totalnie nic. ;)
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 9 / / 0
czyli zasadniczo przy SNRI człowiek nie naćpie się niczym co działa na serotoninę, dopaminę i noradrenalinę;p
a próbował ktoś pominąć jedną dawkę leku i wtedy zarzucić MDMA czy coś? toretycznie chyba pominięcie jednej daawki nic nie zmieni
  • 170 / / 0
Od kilku dni biore tramazon (triticco 75 mg) jest to SARI. moge przy tym bezpiecznie ladowac amph?
  • 5299 / 104 / 0
To jest tramal? Tramal + amfa = odradzam i to zdecydowanie
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 869 / 15 / 0
antydepresant
jednorazowo nie powinno nic się stać, choc jakiestam ryzyko Zs jest.

primum non nocere
  • 176 / 2 / 0
Czy biorąc Lamotrygine 25mg, mogę wypić ayahuasce bez ryzyka wystąpienia niespodziewanych reakcji ? jeśli nie, to na ile przed powinienem odstawić ?
  • 31 / / 0
ohYeah pisze:
@up, "nic im nie było " dotyczy także braku efektów substancji ?:P
przyznam, ze kiedyś na SNRI wzielam 3-mmc ... Nie przepadam za jego działaniem, chciałam tylko zobaczyć, czy to co wszyscy piszą jest prawdą. I rzeczywiście nie poczułam totalnie nic. ;)
Nie, czuli normalnie działanie substancji. Nic im nie było w sensie problemów ze zdrowiem itp.
  • 869 / 15 / 0
piwny pisze:
Czy biorąc Lamotrygine 25mg, mogę wypić Ayahuasce bez ryzyka wystąpienia niespodziewanych reakcji ? jeśli nie, to na ile przed powinienem odstawić ?
niespodziewane mogą wystąpić zawsze :P

poza niespodziewanymi, wg mnie nie powinno dojść do żadnych interakcji, które mogą być zagrażające dla Twojego zdrowia/życia. Zresztą 25mg lamotryginy to dawka progowa.

primum non nocere
  • 170 / 1 / 0
Biorę kurkuminę i ssri. Chcę się naćpać pentedronem. Wiem, że na SSRI mogę spokojnie ćpać pentedron. Jak ma się sprawa w przypadku kurkuminy (MAOi)? Muszę zrobić przerwe w braniu kurkuminy (1g dziennie)? Jak tak to na ile przed ćpaniem? Czy nie mam się czego obawiać?
Uwaga! Użytkownik Regulator Kwasowosci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.