Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Jean Cocteau
"Armagedon przetrwa jeden na sto,
zapamiętaj-JEDEN NA STO!"
pan X:
-,,przepraszam moge pogadac z pania (panem)o heroince a bo taki ciekawy jestem czy jak se hukne raz to bede juz zawsze grzal?..a no i inna porada na temat dragow tez bedzie mile widziana,,
CPUNEK:
-yyyyy...masz pan troche drobnych?..na bilet powrotny niemam...
poradnie nie sa zle...
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006
http://www.feta.blog.onet.pl
-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
Pytam się - co, w ciągu jesteś?
- no co ty? ja jeszcze nigdy nie byłem w ciągu. ćpam tylko jak mam ochotę
na to jego kumpel - nie pier....ol, a nie pamiętasz jak tydzień temu musiałem ganiać za działką dla ciebie, bo nie dałeś rady nawet wstać
- ale ja wtedy byłem po prostu przeziębiony
To niesamowite jak długo można się oszukiwać, nawet na samym dnie. Ciekawe od czego miał (HIV+HCV) i ręce w czerwone kropki? Czy na pewno tylko się przeziębił?
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006
http://www.feta.blog.onet.pl
-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
kilka lat temu pewnie też słyszałaś podobne wypowiedzi, które prędziudko wylatywały drugim uchem.
A taka rozmowa osoby "postronnej" z narkomanem z dworca to gadka w stylu:
-"czy heroina jest zła..??"
-"kopsnij trochę kasy to skręcę Ci towar pierwsza klasa"
Dla mnie jechanie po zyle rowna sie z dnem, a tam nie chce trafic ;]
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.