Zamierzam się z kupnem pestek konopnych do uprawy in. Jak w temacie - nie jestem w tym specjalistą, może mam minimalną wiedzę o ogólnej uprawie roślin. Czy istnieje odmiana, która spełniała by poniższe warunki i jeżeli tak, to jaka:
1. Przede wszystkim sativa - Chodzi oto, żeby był sativowy efekt high'u i śmiechawy, z minimalnym "skamienieniem". Może to nie kwestia genów, tylko proporcji kannabinoli - nie wiem. :-D
2. EDIT: Ok. Z racji znalezienie miejscówki to outdoor odmiany wchodzą w grę. Jedynie
3. Łatwa - Cóż. Żeby nie było proste spieprzenie uprawy.
To tyle. Liczę na pomoc doświadczonych rolników. :cheesy:
Pozdrawiam
P.S.
Z tego co podpowiada wujek duckduckgo i rozmaite fora dla growerów polecane są Durban Poison i ak. Ale osobiście nie mam pojęcia czy takowe się nadają na łatwy indoor.
Wiem, ak to hybryda, ale z przewagą sativy (75% do 25% indyjskiej). Wymieniłem ją, bo efekt jest oceniany jako zbliżony do sativy i jest łatwa w uprawie. I teraz pytanie:
Czy twój post wniósł coś do tematu, czy chciałeś jedynie popisać się znajomością gatunków?
Skonkretyzuj jednak czy chcesz uprawiać indoor czy outdoor bo w punkcie drugim pierwszego posta piszesz o oucie, a na samym końcu wypowiedzi o indoorze.
Chodzi o odmianę na outdoor. Na początku napisałem, że na in, ale okoliczności się zmieniły na tyle, że w grę wchodzą jedynie odmiany zewnętrzne.
Nie polecam zaś grapefruita - może przypadkowo był jakiś marny sort nasion, ale zamawiałem rok temu ze znajomym growerem i na 6 roślin 3 zginęły w niewyjaśnionych okolicznościach, a 3 pozostałe wyrosły bardzo mizerne
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.