na longecity.org forum są organizowane grupowe zakupy tego związku
jestem tu gdzie jestem!
Jak cały czas śpię długo (8 h) to nie ma takich obrotów, nie wiem czemu.
Ogólnie 8 h snu nie ma za dużo do gadania do dopingu. Można spać spokojnie mniej, a jak jesteśmy zmęczeni to wystarczy przekimać czasem o innej porze dodatkowo.
Poza tym wiadomo, że przy wszelkiej stymulacji trzeba dbać o sen, jedzenie, suplementacje itp., to po prostu jest oczywiste, ale nie jest sposobem na doping samym w sobie.
br0w4r, kupowałeś Nootept na ebayu czy w jednym ze sklepów polskich?
Jak masz motywację do robienia czegoś swojego to zapierdalasz cały czas :)
Od pewnego czasu ten temat przypomina pierdo*enie dla samego pierdo*enia
Jeśli o sen chodzi to tak do 7h najlepiej, czasem jak dobry dzień to nawet 4h są spoko. Mam tylko taki problem, że jak nic nie muszę to wstanę o tej 8 i tak sobie pośpię jeszcze chwilę i zazwyczaj trwa to do 11 ^_^
Warto zaglebic sie w temat cyklow snu. Wikipedia ma na ten temat wiele do powiedzenia a ze zdobyta wiedza mozna samemu sobie ulozyc 'plan' spania.
Duże też zależy jak wspomniałem od dnia, czyli słońce/zachmurzenie, deszcz, ciśnienie i inne takie.
Na sen wpływ będzie mieć też dieta, jak wiadomo każdego dnia się je raczej co innego i to co przed snem, też czy godzinę, czy np. 3h przed snem :-)
Ja od siebie polecę godzinę przed, albo zaraz przed położeniem spać chela mag i uzupełnaić wszystkie możliwe niedobory.
Ważna też jest higiena snu, jest o tym pełno w gugle.
Zobaczymy jak noopept zamiesza w śnie, chociaż mi to raczej nie grozi.
Przedwczoraj położyłem się spać i byłem ogólnie w fajny nastroju psychofizycznym, próbuję zasnąć i dużo myślę przy tym i tu nagle jeb paraliż przysenny
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.