jesli to moze mi zagrozic to ile bym mogl powiesic hpsow bez ryzyka wkroczenia na chate?
aha i czy lepiej pod takiego hpsa 100w dac 2 roslinki ktore teoretycznie powinny urosnac ogromne czy lepiej 6 mniejszych? jak sie bedzie baredziej kalkulowac?
a jak lepiej 2 duze czy 6 malych? czy moze jeszcze inaczej?
a ziela nigdy za duzo :D
vold000 pisze: witam mam pytanie chce w domku powiesić 2 hpsy po 1000w a jeśli nie znajdę to 5 hpsow600w
600 w są wydajniejsze/ trwalsze/ i pozwalają wyciągnąć znacznie bardziej równomierne oświetlenie.
Chwila 2X 1000 ]]
Lub 5 x 600 ?? – jakieś ~ 5 m2 ?
Komercyjny SOG ?
vold000 pisze: i teraz mam takie pytanie czy jeśli znacznie zwiększy się zużywanie prądu to policja może cos wyczuć
Wyczujesz zwiększenie rachunków]i wysłać jakiś patrol żeby sprawdził co jest grane? czy to co będę pobierał raczej nie jest w stanie nic zasugerować im? [/quote]
tak jak mówi Kruczy : w Polsce raczej nikt się nie zainteresuje. Ludzie wpadają raczej jak zaczynają kraść prąd: z klatki: itd.: wtedy przyłazi ekipa aby sprawdzić czemu np.: zużycie wzrosło 50 x.. i...[ słyszałem o przynajmniej 2 takich wpadkach -]
vold000 pisze:jeśli to może mi zagrozić to ile bym mógł powiesić hpsow bez ryzyka wkroczenia na chatę?
Gdybym miał zostać wróżką]aha i czy lepiej pod takiego hpsa 100w [/quote]
to 100 czy 1000W ?
vold000 pisze:dać 2 roślinki ktore teoretycznie powinny urosnąć ogromne czy lepiej 6 mniejszych? jak się będzie bardziej kalkulować?
Mostly indica szybko dojrzewająca] SOG z klonów. 30 klonów na 1 m2 bez wega: od razu na fl.
Poza lampami na 600 HPS na kwitnienie:
weg:-> mother room _ + pomieszczenie do ukorzeniania klonów: np.: kilku poziomowe stoły oświetlone długimi świetlówkami.
Tyle, że Tu raczej nie znajdziesz nikogo kto by Ci dokładniej coś opowiedział o tej metodzie uprawy: tu siedzą raczej mało formatowcy, uprawiający na własne potrzeby [ w sumie to od jakiegoś czasu: hmm gdzieś 2 edycji forum.. prawie nikt tu już nie siedzi..]
Ps: Jeszcze jest to o czym Kruczy pisze: aromat: bez jakieś instalacji wyciągającej powietrze na zewnątrz budynku: najlepiej przez komin: .. bez filtrów : lub co najmniej generatora ozonu: -- będzie to czuć jak diabli. Czuć nawet 4 rośliny postawiona w boxie 60x60 cm. Czasem poza pokojem i na klatce.. ;P
i niemowie o komerycjnel uprawie a na swoj uzytek ;]
porpostu chce miec 8 roznych odmian po pare krzaczkow kazdy ;]
pewnie kupie niefeminizowane wykielkuje 80 nasionek a jak sie pokaze plec to meskie wywalam i reszte choduje no chyba ze bedzie tego za duzo wtedy zmniejsze ilosc ;]
jakies filtry napewno zainstaluje zeby niesmierdzialo poza domem
i skoro mowisz ze 600w jest wydajniejszy to w takim razie w takie cos zainstaluje ;]
i to niebedzie SOG tylko zwykle roslinki z fimem i lst
niezalezy mi az tak na ilosci co na jakosci :P ilosci i tak za duzo bedzie ^^
vold000 pisze: thx za odpowiedz ;]
i niemowie o komercyjnej uprawie a na swój użytek ;]
vold000 pisze:porpostu chce miec 8 roznych odmian po pare krzaczkow kazdy ;]
vold000 pisze:pewnie kupie nie feminizowane wykiełkuje 80 nasionek a jak się pokaże płeć to męskie wywalam i resztę hoduje
Chcesz być rolnikiem: a nie instytutem naukowym.
vold000 pisze: no chyba ze będzie tego za dużo wtedy zmniejszę ilość ;]
vold000 pisze:jakieś filtry na pewno zainstaluje żeby nie śmierdziało poza domem
vold000 pisze:i skoro mówisz ze 600w jest wydajniejszy to w takim razie w takie cos zainstaluje ;]
vold000 pisze:i to nie będzie SOG tylko zwykle roślinki z fimem i lst
[/quote]
W takim razie: Inwestuj w drogie pestki z najbardziej renomowanych banków:
Może sensi seeds: Serius seeds : itp? Mr. Nice?
Tak: btw: Ty chyba nie robisz tego pierwszy raz co?
calosc bedzie zrobiona nie w piwnicy tylko w pokoju kilka boxow poustawiam na kilka roslin kazdy mniej wiecej kazda odmiana osobno ;]
sam pale malo ale ze znajomymi duzo
a powiem ci ze to bedzie moja 1 uprawa* indoor a na out sadzilem w tym roku ladne urosly ale mi ukradli...dlatego na in zmieniam w tym roku bo bedzie szybciej i bezpieczniej bo mi nieukradnom :P
*tak sry hcodzilo mi o uprawe nie chodowle chociaz jak wszystko wypali moze bede krzyzowal niektore odmiany ze soba do uzyskania ciekawych odmian dosc stabilnych ;] ale to tylko jak by mi sie chcialo...moge zamowic doockfot czy jak to sie tam nazywa i skrzyzowac ja z jakas inna odmiana :P moze cos ciekawego by wyszlo a 1 krzaczek wiecej to chyba nieproblem..
w kazdym badz razie narazie modle sie zeby wszystko wypalilo bo narazie jestem w fazie przygotowan a za 2 tyg jak dobrze pojdzie przejde do fazy wstepnych przygotowan...calosc powinna zaczac funkconowac na poczatku grudnia jesli wszystko sie uda ;]
takze jeszcze za jakis czas bede odswierzal ten topic jak bym czegos potrzeowal a narazie dzieki za udzielone rady oraz za opdowiedzi ;]
aha pestek niebeede sciagal zza granicy na 100% bo dla mnie to za duzy przypal a te z cannabis tez do zlych nienaleza :P
i to jest uprawa na wlasny uzytek a nie dla wprowadzenia ziela w obieg ;]
chociaz u mnie w miescie by sie to przydalo bo nasza sztuka jest jak polowka zwyklej ^^
ani zapachem ani rozmiarem ;] domek jednorodzinny wiec nikt nic nie wyczuje
a jak lepiej 2 duze czy 6 malych? czy moze jeszcze inaczej?
a ziela nigdy za duzo ]
im więcej tym lepiej... ;-) ale radziłbym żebyś mi troche oddał... taz z jakigoś fajnego topa... :-D
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
vold000 pisze: pestki zamawiam z cannabis.fr.pl
vold000 pisze:całość będzie zrobiona nie w piwnicy tylko w pokoju kilka boxow poustawiam na kilka roślin każdy mniej więcej każda odmiana osobno ;]
vold000 pisze:a powiem ci ze to będzie moja 1 uprawa* indoor a na out sadziłem w tym roku ładne urosły ale mi ukradli...
Szybciej : może i tak: ukraść nie ukradną: ale niekoniecznie bezpieczniej.
vold000 pisze:*tak sry chodziło mi o uprawę nie hodowlę chociaż jak wszystko wypali może będę krzyżował niektóre odmiany ze sobą do uzyskania ciekawych odmian dość stabilnych ;]
Machnij jakieś F1 i F2 na outa]ale to tylko jak by mi sie chcialo...moge zamowic doockfot czy jak to sie tam nazywa i skrzyzowac ja z jakas inna odmiana :P moze cos ciekawego by wyszlo a 1 krzaczek wiecej to chyba nieproblem..[/quote]
no nie: Ale jeśłi chesz się tak bawić: to nie będzie to jeden krzaczek: a łącznie do kilkuset w ciągu powiedzmy minimum 2.5-3 lat. Ale jeśłi byś się podjął tworzenia dajmy na to: wersji out webbed leaf: maroc np.: to.. było by BARDZO miło. [ zostałbyś półbogiem ;)]
vold000 pisze:w każdym bądź razie na razie modle się żeby wszystko wypaliło bo na razie jestem w fazie przygotowań a za 2 tyg jak dobrze pójdzie przejdę do fazy wstępnych przygotowań...całość powinna zacząć funkcjonować na początku grudnia jeśli wszystko się uda ;]
vold000 pisze:także jeszcze za jakiś czas będę odświeżał ten topic jak bym czegoś potrzebował a na razie dzięki za udzielone rady oraz za odpowiedzi ;]
Tak btw]aha pestek nie będę ściągał zza granicy na 100% bo dla mnie to za duży przypal a te z cannabis tez do złych nie należą :P[/quote]
przypał? Zamawiaj nie na siebie. A na kumpla. Gdzie niegdzie maja znacznie większy wybór odmian.
vold000 pisze:i to jest uprawa na własny użytek a nie dla wprowadzenia ziela w obieg ;]
vold000 pisze:chociaż u mnie w mieście by się to przydało bo nasza sztuka jest jak połówka zwykłej ^^
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.