...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1425 / 81 / 0
Możesz nie brać bielizny na zmianę i zasuwać w jednych majtach przez cały detox ;-)
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2013 przez hess, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 694 / 7 / 0
jedzenie
reszte olej, bo zapierdolą
Uwaga! Użytkownik snooze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1709 / 11 / 0
snooze pisze:
jedzenie
reszte olej, bo zapierdolą
Fajki do depozytu najlepiej, tak samo z kasą. Jak będziesz potrzebował to Ci dadzą Twoje papierosy.
  • 7 / / 0
Badają stężenie benzodiazepin na odtruciach i dostosowują do tego dawki lecznicze żeby zejść spokojnie z tego gówna ?
Uwaga! Użytkownik FearAndLoothing nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3197 / 385 / 0
Nie badają stężenia. Dawka jest ustalana na podstawie wywiadu z pacjentem a potem w razie potrzeby modyfikowana.
  • 283 / 1 / 0
NIE JEDŹCIE NIGDY DO CIBORZA ! Jak to dobrze mój znajomy określił, to jest klinika Dr.Mengele. Sam wygląd tego miejsca odstrasza, ściany popisane jak na melinie jakiejś, syf kompletny. Żarcie jest masakryczne, pies zmielony razem z budą. Personel i oddziałowy mają kompletnie wyjebane na pacjentów i mieszają leki których mieszać się nie powinno. Mi zmieszali fluoksetynę z doksepiną a potem fluo z Tramalem i jak dostałem zespołu serotoninowego to dyżurujący stwierdził że sobie wkręcam i czy ma mnie po ryju wytrzaskać. Razem z nami na oddziale był menel ze świerzbem i pozwalali mu chodzić między nami, jedynie w osobnej sali był. Pakują w ludzi haloperidol a jak koleś dostał zespołu pozapiramidowego to piguła stwierdziła że sobie jaja robi a chodził jak Charles Chaplin. Ja wróciłem stamtąd z kołataniem serce i dusznościami, na razie jestem w trakcie badań ale jak się okaże że mi tam zryli serce to nie wiem.. Masakra po prostu jedna wielka.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1709 / 11 / 0
Hehe nic tak nie zaprawia w boju jak Cibórz :-D Też nie miło wspominam pobyty tam. Choć ten ostatni był fajny :-)
Ordynator piźnięty ostro.
  • 283 / 1 / 0
Ordynator taki skurwiel po prostu, typowy doktorek, któremu się wydaje że bóg kim jest ;) A kiedy byłeś w Ciborzu ostatnio ? Ja byłem 1-17 Luty i 1-13 Marzec tego roku xD
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 259 / 1 / 0
Co mi polecacie jeśli chodzi o ośrodki detoksykacyjne w okolicach Kalisza?

@edyta czy tam się wgle łapią alkoholicy? Doprowadziłem się do takiego stanu ciągiem alkoholowym, że nie byłem w stanie się wysikać bez obaw że nie puszczą mi jednocześnie zwieracze. Od awitaminozy wyskoczyły mi afty i wyjebany wrzód na pysku. Poty już puściły, ale jeszcze z tydzień by się przydał myślę, nadal czuję osłabienie

@edyta 2 proszę kogoś kompetentnego o wyjaśnienie mi różnicy między ośrodkiem detoksykacyjnym a ośrodkiem leczenia uzależnień bo powoli przestaję widzieć różnice między kaczką
  • 934 / 12 / 0
nic ci nie polecę bo to nie moje regiony. różnica jak nazwa wskazuje ośrodek detoksykacyjny to miejsce gdzie idziesz na 14 dni tylko celem odstawienia substancji od której jesteś uzależniony. To miejsce gdzie nikt nie leczy z uzależnień, a tylko ma Ci umożliwić bezpieczne (często tylko w teorii) odstawienie danej substancji. Następnie teoretycznie bez fizycznych już objawów uzależnienia, jeśli chcesz i sobie gdzieś sam załatwisz pobyt, możesz się udać już do ośrodka leczenia uzależnień, wystawią papier ci od detoksu ze skierowaniem na leczenie, którego część ośrodków wymaga jak i odbycia jego samego. Leczenie już w ośrodku to średnio rok czasu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.