tomek219 pisze:Niezły jest ten lek 10 mg daje mi większy chill i spokój jak 18mg bromazepamu, fajnie likwiduje lęki i wycisza ;).
może ty nie potrzebujesz benzo a po prostu beta blokera heheh zaraz ludzie zaczną jeść propranolol licząc na jakieś efekty psychoaktywne :-p generalnie oprócz obniżenia ciśnienia i zmniejszenia trochę drgawek, nie wiele więcej to może zdziałać, dla niektórych pewnie w efekcie pomocne to może być na właśnie bodyload psychodelików czy na zejście stymulantów. Generalnie najczęściej chyba też z tych powodów stosowany beta-bloker u np alkoholików, sam brałem bezpośrednio przy odstawieniu gbl, potem parę miesięcy dodatkowo jeszcze z antydepresantami na obniżenie ciśnienia, szczególnie pomocny był przy atakach paniki, kiedy samo to że serce nie zaczyna ci walić nagle w tempie hapy hardcor, pomaga zahamować trochę nakręcanie się lękowej spirali
ifau pisze:Lek nie nadaje się do ćpania, ale jest niezły na zwała po stymulantach. Wzięłam i serduszko się trochę uspokoiło, nawet łapki przestały się telepać. :)
To wsio na pewno przez propranolol, bo przy dłuższych ciągach tego nie miałam.
Także tego, FrozenSynapse, nie pukaj mi się tutaj w głowę, bo ja i tak już nauczkę mam, żeby nie wpierdalać leków o których mało wiem jak cukierków. Ale dzięki, że potwierdzasz. Dobrze, żeby takie info się jak najbardziej rozniosło, bo na prawdę, to nie jest wcale aż takie oczywiste.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.