uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
Przepraszam, ze znow moj kolejny temat :DDD
Ale szukam tu i na haszysz.com i nie moge dojsc do sedna sprawy, czasami jedno wyklucza drugie ;( Pamietacie, ze chcialem stworzyc nie przypalowego box'a niskiego. Mamy to gdzies.

U kumpla pod wiedza rodzicow (masakra :ASDF) powstanie szafa o szerokosci metr, wysokosci okolo 180 cm i glebokosci ja wiem... Okolo 50-60 cm? Zaszalejemy :) Pytania : Jak mocnego HPS'a bedziemy potrzebowac.

I najwazniejsze. Jakiego kwiaciora zasadzic?! Chcemy miec dwie roslinki... Oczywiscie suczki, i tu zglaszam sie do Was... Jaka odmiana bedzie najlepsza przy takim boxie, nie patrzac na wytwarzany zapach itp. Nie lubie czapy po White Widow wiec to tez mozecie skojarzyc :) Mam ogolnie problem z wybraniem nasion ;/ Prawdopodobnie jakies feminizowane... Czekam na Wasze propozycje co do tego, co zakupic.

Oczywiscie latwego i milego. Na haszysz.com czytalem, ze Afghan #1 jest bardzo fajny dla poczatkujacych, a w sklepie z nasionkami juz znow pisza cos innego :( I miesza mi to wszystko... Prosze o porady ]:->
Uwaga! Użytkownik Jarasu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
Jarasu pisze:
wysokosci okolo 180 cm i glebokosci ja wiem... Okolo 50-60 cm? Zaszalejemy ]

Potrzebujesz od 400 do 600W mocy HPS na każdy m2.

Masz ~ 0.6 m2 wiec – albo 250 W – Albo 400W : przy 400 potrzebna lepsza wentylacja :
I najwazniejsze. Jakiego kwiaciora zasadzic?! Chcemy miec dwie roslinki...
Ja bym na tej powierzchni wciskał ze 4.
Oczywiscie suczki, i tu zglaszam sie do Was... Jaka odmiana bedzie najlepsza przy takim boxie, nie patrzac na wytwarzany zapach itp. Nie lubie czapy po White Widow wiec to tez mozecie skojarzyc :) Mam ogolnie problem z wybraniem nasion ;/ Prawdopodobnie jakies feminizowane... Czekam na Wasze propozycje co do tego, co zakupic.
interesuje Cię sativa czy indica?
Nasiona tanie? Drogie? Feminizowane czy standard?
Chcesz wyprodukować trochę nasion które potem posadzisz out: czy tylko zielenina?
Oczywiscie latwego i milego.
W praktyce wszystkie odmiany : poza może haze: są równie łatwe w uprawie.
Na haszysz.com czytalem, ze Afghan #1 jest bardzo fajny dla poczatkujacych, a w sklepie z nasionkami juz znow pisza cos innego :( I miesza mi to wszystko... Prosze o porady ]:->
Jeśli interesuje cię cos uznawanego za proste łatwe i przyjemnie. To może Northern lights.?
Może coś z oferty mandala seeds [ byłbyś : prekursorem ich uprawy w PL]

Zapewne będziesz i tak wybierał coś z oferty: albo Nirwany albo female seeds [ tak jak 90% ludzi w Polsce..]

To naprawdę nie ma większego znaczenia. Kopia to konopia; Wszystkie rosną dosyć podobnie: różnice są w: czasie kwitnienia: mocy: plonach i wyciąganiu się podczas kwitnienia. Odradzałbym Ci jedynie haze.
Powinieneś się zastanawiać głownie nad tym jaki High Cię interesuje. I czy chcesz nasiona na jeden raz - femi czy chcesz od razu zabawić się w wyprodukowanie niewielkiej ilości własnych nasion na out: eksperymenty etc.

Poza tym Nasiona to ostatnia rzecz która potrzebujesz: najpierw: trzeba poskładać szafę: kupić lampę: załatwić pokrycie scian/ najczęściej ludzie używają koce ratunkowe z mylaru: lub biała farbę] - Załatwić montaż lampy tak aby dało się ja przesuwać: i zbudować wentylacje która zapewni utrzymanie odpowiedniej temperatury: do tego: doniczki ziemia: i podstawowe odżywki: nie musisz: kupować nic ponad to co dostaniesz w kwiaciarni: ale : przynajmniej 2 nawozy: jeden na weg drugi na kwitnienie [ właściwe NPK znajdziesz na F]
Jak to będziesz miał: to dopiero będzie Ci się :palić: z nasionami.

Policz ile to Cie bedzie kosztowac: i ile Ci zostanie kasy na nasiona:
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 201 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ziolo »
100 x 50-60 cm to idealne rozmiary na 2 planty własnie z hydro o sporej pojemnosci :-)

skoro nie musisz sie przejmowac rozmiarami roslin, to polecam sativy

- na twoim miejscu wsadził bym cos z FS - np. jednego cynamona i jednego grejfruta :-)

co do swiatła, to imho 2x250W albo 1x600W powinno dac rade :-)
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Jarasu »
A Orange ]:->?

Lubie po nim jazde ]:->

I odpowiadam na pytania. Ziolko tylko i wylacznie do palenia, nie potrzebuje nasionek ani zadnych eksperymentow... Moze kiedys :) Wiec jakby nie patrzec, nie taki diabel straszny jak go maluja i hodowanie wlasnego krzaczka to wcale nie taka diabelnie trudna sprawa tak?

Boxik bedzie cod miod orzeszki ]:-> Zainwestujemy chyba z kumplem w 600tke HPS'a. Czy cztery krzaczory? hmm... Moze byc ciezko, chyba jednak zdecydujemy sie na dwa krzaczki, ew. potem za nastepnym razem na cztery.

DOSWIADCZEEEENIEE :)
Uwaga! Użytkownik Jarasu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 201 / / 0
ja bym celował w takie odmiany (skoro to pierwsza uprawa to wybrałbym nasiona feminizowane) :

- orange bud z Ducz paszjon
- california -II- z -II-
- w.wym. cynamon/grejfrut/c99 z fimejl sid
- s.s haze z grin hausa

oczywiscie w hydro dla zwiekszenia planów :-)

a nasiona z FS maja ten + ze mozesz kupic w paczkach po 4 (ew. 5 przy serii "X")

hmm, tyle mozliwosci............ ;-)
  • 15 / / 0
Ale nie moge znalezc Orange BUd feminizowanego po 4/5 nasionek ;(
  • 201 / / 0
  • 15 / / 0
Wybor padl na California Orange Bud sztuk 10.

Juz sa w drodze.

Dlaczego Orange :D? W sumie... Bo bedziemy je mocno cwiczyc na WEGu bo mamy wysokiego box'a, pozatym po Orange jest zajebiscie relaksujaca jazda :)

Wszystkim tym, ktorzy ida spac blant na noc :)
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Stary....po co Ci aż 600W??? To idealna moc na calutki metr kwadratowy, a Ty będziesz miał 0,5-0,6 metra więc W ZUPEŁNOŚĆI wystarczy 400W. A tak kupisz mocniejszą lampe...za prąd zapłacisz o połowe więcej a palenia zbytnio Ci nie przybędzie. No i oczywiście 600W wytwarza mnóstwo ciepła więc znów dodatkowe koszta na wentylacje lepszą.Pomijam już to że tak jak pisał fubar na tą powierzchnie mógłbyś dać spokojnie 4 krzaczki, w końcu będziesz miał 10 nasion. A z dwóch krzaków zbierzesz powiedzmy te 100 gram i co??? Zmarnowany prąd bo przy tej samej uprawie, wydając tyle samo mógłbyś zebrać lekko dwa razy więcej. Poza tym nie radziłym od razu robić uprawy hydro tak jak Ci radził bodajże kolega zioło. Oczywiście że plony byłyby większe ale wydaje mi się że trzeba byłoby troszke doświadczenia. Poza tym do hydro chyba musiałbyś kupić specjalne nawozy, które są dość drogie a więc dodatkowe koszta. Przemyśl to jeszcze dokładnie.
  • 15 / / 0
No zaraz... ale... Czemu kierujesz sie tym, co ktos mi podpowiada ;)?

Z 600tką szczelilem blad, bo zle obliczylem powierzchnie. Pozatym zamowilem 10 sztuk nasion i mysle, ze beda z tego cztery suczki :) Tak, jest mozliwe, ze posadzimy cztery krzaczki. Tak, wysylam juz majle w sprawie ukladow zaplonowych do HPS'ow 400tek :) Hydro? W zyciu.... Moze kiedys... Poki co to dla mnie abstrakcja.

Najfajniejsze jest to, ze nie odklejam sie od forum trzeci dzien i z dnia na dzien wieeem duuuuuuzo wiecej i rozumiem coraz wiecej terminow :) Przez co moj pierwszy post wydaje sie bynajmniej dziwny :) I wielkei dzieki za odpowiedzi :)

Chociaz pytanko tearz juz takie bardziej... Hehe PRO!!! Jestem z siebie dumny :D!

Jak dlugo trenowac na wegu orange, jesli mamy box na 160 cm wysoki i mozemy sobie pozwolic na wysokie krzaczki? Chodz bez przesady? I jaka technike zastosowac, powiedzmy dla tych czterech krzaczorow! Jak je cwiczyc :) Wentylacja bedzie zapewniona. Kochani :D My to robimy wspolnie z kumpla starymi, wiec jest mozliwosc bawienia sie w swoim pokoju wiertarkami bez przyaplu :)

Czekam na odp. dot. wega
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.