Ale szukam tu i na haszysz.com i nie moge dojsc do sedna sprawy, czasami jedno wyklucza drugie ;( Pamietacie, ze chcialem stworzyc nie przypalowego box'a niskiego. Mamy to gdzies.
U kumpla pod wiedza rodzicow (masakra :ASDF) powstanie szafa o szerokosci metr, wysokosci okolo 180 cm i glebokosci ja wiem... Okolo 50-60 cm? Zaszalejemy :) Pytania : Jak mocnego HPS'a bedziemy potrzebowac.
I najwazniejsze. Jakiego kwiaciora zasadzic?! Chcemy miec dwie roslinki... Oczywiscie suczki, i tu zglaszam sie do Was... Jaka odmiana bedzie najlepsza przy takim boxie, nie patrzac na wytwarzany zapach itp. Nie lubie czapy po White Widow wiec to tez mozecie skojarzyc :) Mam ogolnie problem z wybraniem nasion ;/ Prawdopodobnie jakies feminizowane... Czekam na Wasze propozycje co do tego, co zakupic.
Oczywiscie latwego i milego. Na haszysz.com czytalem, ze Afghan #1 jest bardzo fajny dla poczatkujacych, a w sklepie z nasionkami juz znow pisza cos innego :( I miesza mi to wszystko... Prosze o porady ]:->
Jarasu pisze:wysokosci okolo 180 cm i glebokosci ja wiem... Okolo 50-60 cm? Zaszalejemy ]
Potrzebujesz od 400 do 600W mocy HPS na każdy m2.
Masz ~ 0.6 m2 wiec – albo 250 W – Albo 400W : przy 400 potrzebna lepsza wentylacja :
Ja bym na tej powierzchni wciskał ze 4.I najwazniejsze. Jakiego kwiaciora zasadzic?! Chcemy miec dwie roslinki...
interesuje Cię sativa czy indica?Oczywiscie suczki, i tu zglaszam sie do Was... Jaka odmiana bedzie najlepsza przy takim boxie, nie patrzac na wytwarzany zapach itp. Nie lubie czapy po White Widow wiec to tez mozecie skojarzyc :) Mam ogolnie problem z wybraniem nasion ;/ Prawdopodobnie jakies feminizowane... Czekam na Wasze propozycje co do tego, co zakupic.
Nasiona tanie? Drogie? Feminizowane czy standard?
Chcesz wyprodukować trochę nasion które potem posadzisz out: czy tylko zielenina?
W praktyce wszystkie odmiany : poza może haze: są równie łatwe w uprawie.Oczywiscie latwego i milego.
Na haszysz.com czytalem, ze Afghan #1 jest bardzo fajny dla poczatkujacych, a w sklepie z nasionkami juz znow pisza cos innego :( I miesza mi to wszystko... Prosze o porady ]:->
Może coś z oferty mandala seeds [ byłbyś : prekursorem ich uprawy w PL]
Zapewne będziesz i tak wybierał coś z oferty: albo Nirwany albo female seeds [ tak jak 90% ludzi w Polsce..]
To naprawdę nie ma większego znaczenia. Kopia to konopia; Wszystkie rosną dosyć podobnie: różnice są w: czasie kwitnienia: mocy: plonach i wyciąganiu się podczas kwitnienia. Odradzałbym Ci jedynie haze.
Powinieneś się zastanawiać głownie nad tym jaki High Cię interesuje. I czy chcesz nasiona na jeden raz - femi czy chcesz od razu zabawić się w wyprodukowanie niewielkiej ilości własnych nasion na out: eksperymenty etc.
Poza tym Nasiona to ostatnia rzecz która potrzebujesz: najpierw: trzeba poskładać szafę: kupić lampę: załatwić pokrycie scian/ najczęściej ludzie używają koce ratunkowe z mylaru: lub biała farbę] - Załatwić montaż lampy tak aby dało się ja przesuwać: i zbudować wentylacje która zapewni utrzymanie odpowiedniej temperatury: do tego: doniczki ziemia: i podstawowe odżywki: nie musisz: kupować nic ponad to co dostaniesz w kwiaciarni: ale : przynajmniej 2 nawozy: jeden na weg drugi na kwitnienie [ właściwe NPK znajdziesz na F]
Jak to będziesz miał: to dopiero będzie Ci się :palić: z nasionami.
Policz ile to Cie bedzie kosztowac: i ile Ci zostanie kasy na nasiona:
skoro nie musisz sie przejmowac rozmiarami roslin, to polecam sativy
- na twoim miejscu wsadził bym cos z FS - np. jednego cynamona i jednego grejfruta :-)
co do swiatła, to imho 2x250W albo 1x600W powinno dac rade :-)
Lubie po nim jazde ]:->
I odpowiadam na pytania. Ziolko tylko i wylacznie do palenia, nie potrzebuje nasionek ani zadnych eksperymentow... Moze kiedys :) Wiec jakby nie patrzec, nie taki diabel straszny jak go maluja i hodowanie wlasnego krzaczka to wcale nie taka diabelnie trudna sprawa tak?
Boxik bedzie cod miod orzeszki ]:-> Zainwestujemy chyba z kumplem w 600tke HPS'a. Czy cztery krzaczory? hmm... Moze byc ciezko, chyba jednak zdecydujemy sie na dwa krzaczki, ew. potem za nastepnym razem na cztery.
DOSWIADCZEEEENIEE :)
- orange bud z Ducz paszjon
- california -II- z -II-
- w.wym. cynamon/grejfrut/c99 z fimejl sid
- s.s haze z grin hausa
oczywiscie w hydro dla zwiekszenia planów :-)
a nasiona z FS maja ten + ze mozesz kupic w paczkach po 4 (ew. 5 przy serii "X")
hmm, tyle mozliwosci............ ;-)
http://www.drchronic.com/products.asp?recnumber=1162
tu drozej :
http://www.seedboutique.com/store/produ ... ts_id=1083
Juz sa w drodze.
Dlaczego Orange :D? W sumie... Bo bedziemy je mocno cwiczyc na WEGu bo mamy wysokiego box'a, pozatym po Orange jest zajebiscie relaksujaca jazda :)
Wszystkim tym, ktorzy ida spac blant na noc :)
Z 600tką szczelilem blad, bo zle obliczylem powierzchnie. Pozatym zamowilem 10 sztuk nasion i mysle, ze beda z tego cztery suczki :) Tak, jest mozliwe, ze posadzimy cztery krzaczki. Tak, wysylam juz majle w sprawie ukladow zaplonowych do HPS'ow 400tek :) Hydro? W zyciu.... Moze kiedys... Poki co to dla mnie abstrakcja.
Najfajniejsze jest to, ze nie odklejam sie od forum trzeci dzien i z dnia na dzien wieeem duuuuuuzo wiecej i rozumiem coraz wiecej terminow :) Przez co moj pierwszy post wydaje sie bynajmniej dziwny :) I wielkei dzieki za odpowiedzi :)
Chociaz pytanko tearz juz takie bardziej... Hehe PRO!!! Jestem z siebie dumny :D!
Jak dlugo trenowac na wegu orange, jesli mamy box na 160 cm wysoki i mozemy sobie pozwolic na wysokie krzaczki? Chodz bez przesady? I jaka technike zastosowac, powiedzmy dla tych czterech krzaczorow! Jak je cwiczyc :) Wentylacja bedzie zapewniona. Kochani :D My to robimy wspolnie z kumpla starymi, wiec jest mozliwosc bawienia sie w swoim pokoju wiertarkami bez przyaplu :)
Czekam na odp. dot. wega
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.