Tytoń ma osobny dział → >LINK<
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Ja generalnie piję liściastą madras, zdecydowanie najbardziej mi podchodzi, ewentualnie earl grey. Nie znoszę natomiast yunnan, jak dla mnie jest obrzydliwa.
AlejandroSosa pisze:Nie ma nic lepszego, aniżeli mocna, gorzka z wkładką. Może być Saga.Jest w miarę mocna. Zaparzyć 2 torebki na pół szklanki wody. Poczekac nie dluzej niz 2-3 minuty. Jak juz jest czarna jak smoła, wyjąć torebki i dolać 40-50tkę wódeczki. Nie ma nic lepszego. Herbata z cukrem to profanacja tego trunku.
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
― Hunter S. Thompson
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.