Osoby uzależnione (tylko one!) zgłaszają się do lekarza i zależnie od ich woli(jeśli o woli w ich przypadku można mówić) wybierają leczenie lub kontrolowany zakup w aptekach po psich pieniądzach hery lub metadonu.Dilerka się wykruszy,nowi nie będą mieli skąd brać ,po problemie.Co o tym myślicie?Co prawda towarzystwo które ja znam to stara liga heroiniarzy dających po kalblach kompot,ale chyba w przypadku browniarzy problem jest podobny.Wiele osób nie chce metadonu,one po prostu chcą nadal ćpać.Sprzedaż samego metadonu i to na dodatek drogiego nie rozwiązuje sprawy.
POSTULUJĘ O BOJKOT KANABY I PRODUKTÓW PRODUKCJI IRAŃSKIEJ
POSTULUJĘ O BOJKOT KANABY I PRODUKTÓW PRODUKCJI IRAŃSKIEJ
Tomakin pisze: o metadonie i substancjach zblizonych (blokery receptorow opiatowych)
Albo wszystko pomieszałem.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.