Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 62 / / 0
To Deco Moreno jest do dostania w normalnych sklepach typu Kerfur, Kaufland, spożywczy za rogiem - czy bardziej szlacheckie sklepy typu Piotr i Paweł.

Wedlowskie kakao też jest git?
  • 1513 / 25 / 0
Wedlowskie przypadło mi do gustu bardziej niż "wiatraczek" - dużo bardziej aksamitne (zwłaszcza jak robisz siekierę to czasem robi się z tańszych takie "błoto"), naprawdę dobre - działanie też idealne - rozgrzewające.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 904 / 175 / 0
Od pewnego czasu piję kakao na noc, przed snem i dużo lepiej mi się zasypia.
Uwaga! Użytkownik acodinhejabanana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Wielkie dzięki dla kolegi co polecił mi Deco Moreno - spróbowałem i naprawdę świetne, podzielam jego zdanie. Chyba teraz wejdzie mi w krew zwyczaj picia kakaa :)
"If you're not ready to die for it, put the word "freedom" out of your vocabulary."

Malcolm X
  • 14 / / 0
Przedawkowałem kakao czy mam jakąś wadę fizjologiczną organizmu?

Spożyłem 5 łyżeczek kakao - jakieś 25 - 30g (decomorreno) - z dwoma bananami. Później zapiłem szklanką herbaty. Po 1,5h zrobiłem się zmulony i jednocześnie niespokojny, 30 min. później (leżałem na łóżku) nagle zrobiło mi się bardzo słabo - od ok. 20 min. miałem dreszcze i mocno się spociłem - nagle serce zaczęło mi nawalać jak głupie, myślałem, że dostanę wylewu czy coś, do tego jakiś dziwny nieogar. Po 10 min. serce się uspokoiło.
Teraz minęła godzina, czuję się w miarę dobrze (tylko źródła światła jakieś jaskrawe są i osłabienie lekkie czuję)

WTF? Czy ze mną jest coś nie tak? Byłem w szpitalu tydzień wcześniej, robili mi badania (ekg wysiłkowe, holter, UKG), wszystko wypadło dobrze. Lekarz jednak postawił diagnozę - zaburzenia hormonalne, jednak powiedział, że nie ma to żadnego wpływu na zdrowie (zagrożenie życia) i mogę normalnie uprawiać sport itp. bez obaw.
Dlaczego więc tak źle podziałała na mnie taka mała ilość kakao? Czy jest ktoś też tak ,wrażliwy' na nie?
  • 1081 / 32 / 0
Kakao powoduje wazokonstrykcjęi przyspiesza tetno. Mozliwe ze masz jakies problemy z sercem stad te objawy

przedawkowanie odpada jadlem dawki 3x tego co Ty i bylo lajtowo
  • 264 / 2 / 0
Czy kakao wpływa jakkolwiek na tolerancje %-D (chodzi mi głownie o psychodeliki)?
Nie ma złych i dobrych doświadczeń, wszystkie są obojętne, ale każde jest potrzebne.
  • 1081 / 32 / 0
Wiem ze kako wplywa na toelrancje na kako po paru dniach zarcia tonami, w pozniejszych dniach nei dziala juz tak fajnie
  • 58 / 2 / 0
u mnie kakao wywołuje tylko bezsenność. Raz jak zajebałem wieczorem 40g to nie mogłem zasnąć do 5 rano. Zero poprawy samopoczucia.
  • 4 / / 0
Oj widzę że tu marna wiedza na temat kakao :/. To całe kakao Decomerreno jest jednym z najgorszych na rynku światowym. (Oczywiście nie w Polsce, bo tutaj jest mały wybór.) Decomerreno zawiera jedynie 12%-13% kakaa a reszta to jakieś syfy o dziwnych wzorach chemicznych !
Dobrze a teraz przejdę do części przyjemniejszej :P. Osobiście polecam kakao Van Houten które należy do światowej czołówki jeśli chodzi o produkcje kakaa. Jednak mała uwaga ! Ta firma tak samo jak Decomorreno posiada różne oferty, tak więc można kupić kakao od Van Houten za ~ 29 zł z 16%-ową zawartością kakao i można też kupić od tej firmy kakao za 70 zł z ~~ 90%-ową zawartością kakaa ! (Jeśli chodzi o tę droższą ofertę to jest to puszka o niezmienionej od XIX w. etykiecie i wygląda bardzo ładnie. Ja używam te puszki jako ozdoby i czasami jako opakowanie na prezent dla kogoś :P ) :).
Dziękuje, do widzenia.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."