Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 2879 / 101 / 0
To będzie ciężko wysłać go mailem, ale coś wymyślę po analizie zdjęć.
Społeczeństwo tworzą jednostki. Czy Ci się to podoba czy nie będziesz do niego należeć - wszystko sprowadza się do tego, aby należeć do niego świadomie i na swoich zasadach.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 2372 / 57 / 0
Do szpitala, pokituj coś po bólach częstych głowy i tomografię niech zrobią - będzie mieć swój Umysł Samego Boga. %-D
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 414 / 4 / 0
Ej, ja mam zdjecie z tomografu! Może być?

Świadomie i na swoich zasadach. czyli chwilami oszukując- bo w pewnych kwestiach można bardzo odstawać.
And I forget just why I taste, oh yeah, I guess it makes me smile
http://www.youtube.com/watch?v=hTWKbfoikeg
  • 2879 / 101 / 0
Ciało bogini, nie umysł i nie ciuszki ;]
Społeczeństwo sobie możesz oszukiwać ile chcesz - bylebyś nie oszukiwała siebie. I nie oszukiwała mnie w sprawie zdjęć.
"Czuję się gwiezdnie"

• 414 / 4 / 0
To Ty z tymi zdjeciami na powaznie?
  • 2879 / 101 / 0
No przecież poważny człowiek jestem, cały czas czekam.

Potem tu posprzątam
"Czuję się gwiezdnie"

• 414 / 4 / 0
Ano, offtop się zrobił lekki.
Tak to psychodeliki poległy z boskością kobiecego ciała.

Wracając do tematu, znacie jakieś przykłady interakcji świr- psychodelik?
  • 2879 / 101 / 0
Wiele, kilkoma nawet się opiekowałem. Generalnie na podstawie własnych doświadczeń mogę stwierdzić, że lepiej poradzi sobie świr niż idiota, bo dla tego drugiego nie ma nadziei, a ten pierwszy zmaga się ze swoją głową na codzień.
Dla przykładu : po jednej stronie koleżanka z bulimią i depresją : grzyby zadziałały na nią świetnie, była pozytywnie zafascynowana doświadczeniem emocji, analizowaniem ich z dużo większym dystansem niż zazwyczaj - ogółem trochę się pogubiła na początku, ale jak wszystko wzięło rozbieg to syf został w tyle.
Po drugiej stronie te same grzyby i historia z mojego osiedla gdzie kolesie zakładali się czy głową przebiją szybę w drzwiach klatki, co potem próbowali uczynić.
Można tak wymieniać w nieskończoność.
"Czuję się gwiezdnie"

• 414 / 4 / 0
Synu Boży, właśnie. Jakby na to nie patrzeć świr ma dużo większą wprawę w walce z mroczną częścią siebie, świr świadomy zna siebie dużo lepiej niż przeciętny człowiek, na pewne rzeczy jest po prostu gotowy.
Może o świadomość tu właśnie chodzi?

Z idiotami nic się nie da zrobić. Unikam.
  • 2879 / 101 / 0
bittersweet pisze:
Z idiotami nic się nie da zrobić. Unikam.
Rozważałem podrzucanie im ciężkich narkotyków tak by pomóc darwinizmowi, ale za drogo to póki co wychodzi. Może kiedyś spełnię to marzenie.
Gotowy raczej nie, ale na pewno ma większe "zaplecze" i jest troszkę bardziej dzięki temu przygotowany.
"Czuję się gwiezdnie"

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina