Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1358 / 23 / 0
Tak, rozszerzone źrenice to normalna rzecz na wenli i na paroksetynie też tak miałem. Po kilku tygodniach wrócą do normy ;)
http://www.lastfm.pl/user/Everett92
  • 1709 / 11 / 0
Objawy jakie u siebie zauważyłem to:

- BARDZO podwyższony nastrój
- gonitwa myśli bez głębszych refleksji
- poczucie siły
- pobudzenie psychoruchowe
- gadatliwość
- infantylność
- błyskawiczne riposty na wszystko :cheesy:
- zaczęłem ćwiczyć
- wszystkich kocham :D
- nie moge usiedzieć w miejscu
- problem ze skupieniem się
- pamięć szwankuje, chce coś zrobić i zapominam, dopiero po chwili myśl wraca

Dziwne nie?

Wiele już brałem antydepresantów ale takiego kopa jak po wenli i citalu jeszcze nie miałem 8-( Dziś w urzędzie tak przyjemnie się rozmawiało z babką... a po powrocie przetańczyłem godzine w pokoju :nuts:
To już zespół serotoninowy czy jak pisał ohYeah hipomania?
Licze na poważne odpowiedzi :-)
  • 869 / 15 / 0
może to nie jest wina/?/ wenli ? czy masz postawioną diagnozę? objawy przypominają dwubiegunówkę :D (<- adekwatny bardzo dwukropek d, chad ,czym tu się martwić :rolleyes: )
wątpię, żeby to był ZS, poczytaj o nim, jeżeli nie posiadasz skłonności do hipochondrii:P, ale jak dla mnie, towarzyszyłyby Ci objawy fizyczne, zmieniona percepcja wzrokowa itd. Ale jesteś pod opieką lekarza...prawda?

(no i ohyeah pisałA)

też wymienię objawy / skutki uboczne:

- wspomniane już rozszerzone źrenice (112,5 mg zaczęłam brać trzy dni temu [już tyle brałam, ale na chwilę zeszłam do 75, obecnie wracam], oby jak najszybciej oczy wróciły do normy :-( ),
- duże pobudzenie,
- trudności w zasypianiu, okazjonalnie bezsenność ...,
- intensywne pocenie się w nocy :rolleyes: ogólnie, większa potliwość,
- suchość w ustach!!,
- brak apetytu, mdłości powracające co jakiś czas każdego dnia,
- bywa, że niewyraźne widzenie

no, z tydzień maksymalnie to chujstwo się utrzyma, nie dłużej, mam nadzieję...
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2013 przez ohYeah, łącznie zmieniany 1 raz.
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 1709 / 11 / 0
A może mi po prostu odjebało %-D

ale fakt, chad pasuje, wcześniej miałem ogromną depresje a teraz przeżywam kawałeczek nieba na ziemi :-)
  • 869 / 15 / 0
nie odpowiedziałes na najwazniejsze pytanie, zgadnij które. :)

noo, wenla + cital (? nie pamietam, forgive me) to nie są, mimo wszystko, pigułki szczęścia, coś ruszyło w Twoim mózgu, a w ramach bonusu :rolleyes: otrzymałeś skrajnie odmienny od deprechy stan (zamiast normalnego).

Skrajności to nic dobrego i dobrze, że Cię zastanowiło to, co się z Tobą teraz dzieje. :old:

primum non nocere
  • 1709 / 11 / 0
Chodzi Ci o diagnoze? Uzależnienie mieszane ale było już w przeszłości nawet, że borderline i inne takie.

No właśnie mnie zastanowiło bo na dłuższą mete pewnie zacznie mnie to męczyć (?)
  • 869 / 15 / 0
bpd. hehe ,piona.

ale tak na serio, chodzilo mi o pytanie, czy jestes pod opieka lekarza;)

primum non nocere
  • 1709 / 11 / 0
Tak, chodze do lekarza od dwóch miesięcy co dwa tygodnie, w przyszłą środe z nim o tym pogadam, w tym stanie to nawet nie będe sępił benzo bo i po co skoro i tak jest fajnie :) ale przez ten tydzień to może mi zacząć przeszkadzać taki stan. Jednak czuje, że jest to bardziej chemiczne zjawisko niż chad i, że za jakiś czas się ustabilizuje.
  • 1358 / 23 / 0
Pewnie, że się ustabilizuje, 2-3 tygodnie max jest fajny speed, wielkie źrenice i przyjemny stan, a potem już zaczyna działać bardziej "leczniczo" ;) Chociaż zmienia charakter ten lek trochę, w moim przypadku, po roku użytkowania, zmniejsza empatię i podbija trochę agresję, zwiększa też ekstrawertyzm.
http://www.lastfm.pl/user/Everett92
  • 869 / 15 / 0
@up, a czy wziales pod uwagę inne czynniki, które mogły przyczynić się do zmian Twojego charakteru? np. otwarcie się i ekstrawertyzm zamiast intro~ wydają się być logicznym następstwem wyleczenia depresji. ;)

primum non nocere
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.