Dezoksyefedryna, metyloamfetamina, meth
Więcej informacji: Metamfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 194 / 2 / 0
Niewiem czy mam już tak przejarany mózg czy zostałem wydymany jak Bożenka przez cygana ale podejrzewam to drugie. Kupiłem sobie troszke ''meth'' (vendor zachwalany). żółte dość twarde kryształy które po pokruszeniu pachniały jak mieszanka amfetaminy i rozpuchu,myślę sobie,ok pykne 100mg sniffem. Jedyny efekt który poczułem to wchuj bolący nos i lekkie ciary przez 20min.Możliwe żeby meth była aż tak zanieczyszczona?
Do wszystkich, chorych
psychicznie, jest kultowo
jest magicznie.
  • 237 / 5 / 0
mam meth 0,5g w większym krysztale wyglądem przypomina 3mmc. Nigdy nie brałem owego srodka i chcemy z kumplem spróbować czy to rzeczywiste lepsze od mefedronu(gdzie nie gdzie słyszałem owe legendy) i mam do was pytanie lepiej dokładnie skruszyć i sniff ? czy spalić? i jakie dawki na smoke a jakie na sniff?
  • 1179 / 9 / 0
@Medialnadziwka: żółta mogla być od chlorowodoru. włóż w kartkę z zeszytu na jakaś godzinę i sprawdź czy się odbarwia. Gdyby to była meta to już byś ja poczuł w takiej dawce (nawet przy założeniu, ze 30% to HCl.

@japa: To zależy od tolerki i czystości oczywiście. Ale jeśli umiesz to zjarać, to myślę, ze 50mg może starczyć.
Sniff 80-100mg.
Uwaga! Użytkownik pyzg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 194 / 2 / 0
@gzyp:Po parokrotnym otwarciu worka faktycznie kryształy się wybieliły. Test Marquis'a wykazał (meth)amphetamine. Bede musiał ogarnąć drugi raz,tym razem od zagranicznego vendora i zobaczyć co się z czym je :)
Do wszystkich, chorych
psychicznie, jest kultowo
jest magicznie.
  • 3900 / 245 / 13
japa - jak chcesz sprawdzić czy to meta, weź kawałek tego kryształku zgnieć czymś jak do wciągania i wystaw na powietrze - powinien po minucie załapać wodę i wyglądać jak śnieg z odwilży. Ofc, meth to nie jedyna subst. o takich właściwościach, ale prawdopodobieństwo, że to ona wzrośnie ;).
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2013 przez Parathormon, łącznie zmieniany 1 raz.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 40 / / 0
Dziś snuffnąłem (nie pierwszy taz oczywiście) ~50mg meth i stwierdziam, że jest to idealny drag do roboty. Targanie węgla z piwnicy? Żaden problem. 5 godzin bez przerwy naprawiałem zepsuty grzejnik elektryczny, aż w końcu naprawiłem. :) Satysfakcja po chuju fest. Teraz zaleczam metamfetaminowy rozpierdol klonami i browarem. Jak na razie 2mg klona i owieram pierwszy browarek ;)
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2013 przez Jooseph1, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1179 / 9 / 0
Parathormon pisze:
japa - jak chcesz sprawdzić czy to meta, weź kawałek tego kryształku zgnieć czymś jak do wciągania i wystaw na powietrze - powinien po minucie załapać wodę i wyglądać jak śnieg z odwilży.
To czemu mi nigdy tak się nie działo?
Chlorowodorek nie jest tak silnie higroskopijny.
Uwaga! Użytkownik pyzg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3900 / 245 / 13
yy a czemu robienie chlorowodorku przez ekstrakcję A/B jest tak chujowe? Chlorowodorek mety nie jest napewno mniej higroskopijny niż, chociażby ALCAR (który szybko łapie wodę). Może dostajesz jakiś zanieczyszczony sort, czy hgw co...
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 1179 / 9 / 0
Haha %-D
Otrzymywanie HCl chujowe? Bo?
Chlorowodorek mety może stać tygodniami nie chłonąc wody.

Poza tym, od tego lepiej nadaje się dział syntezy.
  • 368 / 10 / 0
Ludzie waporyzujcie meth do oporu. Aż poczujecie mega euforię. A jak dopamina się rozpadnie to benzo, opio, zioło, GBL na zbicie ciśnienia. Tylko w ten sposób jest naprawdę fajnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.