No, może bardziej cieszę się z widoku natury, ale to mam również na trzeźwo.
Dawka zdecydowanie - ok, 50% mniejsza niz wczesniej, efekty calkiem inne, duzo bardziej intensywne niz po 14mg..
Skwasilem sie na zblizajacym sie skrecie i bylo calkiem inaczej, niz pierwszy raz z 2-cp - poprzedzone strzalem z bupry, fenobarbitalem. Tym razem bylo na sucho, nie ogarnalem.. Wielkie dzieki Thomer za DHC, bo chyba bym oszalal
Ogólnie substancja wypada bardzo na +. Jest niesamowita, ale tez strasznie nieobliczalna (jak wiekszosc sajko). Oddaje jednak cześć i hołd psychodelicznym fenyloetylaminom - w koncu to chemia miłości... Od paru lat przygladalem sie 2-fenyloetylaminie, jednak syntetykow - w ogole nie probowalem zadnych fenyloetyloamin. Otwierajmy sie nawzajem!
aż szkoda, że większa połowa tych substancji trafi w niepowołane ręce ludzi, ktorzy nie wiedzą jak się za to zabrać. Marnotrawstwo."
I moje pytania:
Czy 2c-p podwyzsza prog drgawkowy? (nie mowie tu oczywiscie o charakterystycznych serotoninowych drgawkach/prądach) - tak sie zastanawiam, bo co jakis czas podczas tripu wracala do mnie mysl, ze "jestem bez benzynek i co ja teraz zrobie"...
Czym zniwelowac wazokonstrykcje? (u mnie i u przyjaciela wystepowaly po tym bole zyl, w ktore sie walilo)
PEACE
Blue.
PS: To moze i oczywiste, ale nie spodziewalem sie, ze bedzie az tak zle na skrecie opiatowym i bez benzodiazepin (1,5 roku w ciagu) po przyjeciu cp-ka. Prawie zesralem sie na dworzu, bóle, poty, co tylko 2c-p nasililo z moca kilku ton - po prostu mnie przycisnelo.
Nie ma co brac psychodelikow bedac wjebanym w opio/benzynki w fazie odstawiania
PS2: z psychodelikami w zyciu mialem malo do czynienia, pare razy z łysicami, ho-metem i 2x 2c-p
EDIT: Proszę o scalenie i przepraszam za sianie nieładu!
EDIT2: Wlasnie mi sie przypomnialo, na zjezdzie po 1 przyjeciu 2c-p wzialem na sen 20mg mianseryny. Czy to moglo istotnie nasilic dzialanie c-p?
to tak w ramach wyjaśnienia. chciałbym wiedzieć, ile tego mogło wtedy być.
ps: sam mialem akcje przedobrzenia z wlasnej winy wiele razy, ale nigdy z psychodelikami. serio. ze stymulantami jest latwo bo czujesz moc i chcesz wiecej, opioidy podobnie, ale psychodeliki to unikatowe dragi i nawet jak podnosilem mocno dawke to wiedzialem na co sie pisze i czy dam rade.
Co z Twoimi nerkami? Ich stan się poprawia? Jaki wpływ wywarło to na Twoje życie?
Właśnie tak mi się wydawało, że fenyloetyloaminy mogą mieć zły wpływ na nerki. Bo nawet czasem przy standardowych dawkach niektórzy skarżą się na ból w plecach. Oczywiście tutaj również ogromna dawka zrobiła też swoje.
Jaka jest maksymalnie maksymalna dawka 2C-P dla osoby, która ma małą tolerancję?
a jak się czuje niedosyt to następnym razem można ją o trochę zwiększyć np do 12mg i zobaczyć jak się będzie reagować.
Dawkowanie 2c-p to sprawa bardzo indywidualna. Shulgin zatrzymał się już na dawce 12mg ze względu na fizyczne nieprzyjemności, inny trip raport określał 16mg jako fizyczną katastrofę.
Kapo pisał, że jego kega po 10mg miał drgawki, wymiotował i czuł się tragicznie.
Zresztą tutaj standardowa dawka nie ma takiego znaczenia co stosunek dawki dające normalne przeżycie do dawki mogącej spowodować śmierć lub trwały uszczerbek na zdrowiu. A tutaj ten stosunek wydaje się być dosyć mały.
Właśnie tak mi się wydawało, że fenyloetyloaminy mogą mieć zły wpływ na nerki.
Poza tym:
szanse na wystąpienie poważnych efektów ubocznych zwiększają się wraz ze wzrostem dawkowania i częstotliwości przyjmowania określonej substancji chemicznej.
Pozdro,
Blue.
wiadomość do męskiej części hyperreal: nie przesadzajcie z 2c-p. nie to, że chcę moralizować, uchronić, zbawić. po prostu chcę Was uchronić przed cewnikiem, który w szpitalu miałem dwa dni, bo nie pozwalali mi wstać. najgorsze uczucie na świecie.
[UWAGA, PORADA] przeczytajcie, bo jeśli kiedyś będziecie mieć cewnik, to Wam się przyda. jak już macie rurkę tam, gdzie nie powinniście mieć, to przy załatwianiu potrzeb fizjologicznych zwanych dalej "psipsi", musicie pamiętać, aby nie napinać się żeby leciało. to musi być takie go with the flow, musicie się kompletnie wyluzować, jakbyście mieli popuścić. w innym wypadku wewnątrz rurki powstanie próżnia i będzie tak boleć, że sobie kuhwa nie zdajecie sprawy.
no, to tyle. :D
Hmm nigdy nie korelowałem nerek z 2C-P. Bardziej obstawiałem uczucie zimna, bo jak sobie przypominam to przerabiam sagany herbat na tripie, szczególnie w początkowej części, spokojnie około 2-3l, które to łatwo weszły, łatwo wyszły ;) Ale, że z organizmem się nie kłócę to dostaje tyle płynów ile potrzebuje, chociaż to chodzenie jest upierdliwe.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/b/b900066e-3a83-4f75-a352-037566040652/LwcHmo%20%281%29.jpeg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250617%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250617T114402Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=3c8c8922688dece5f6f3ecc61b21cbb90117d1b42c2cfe2c224746861cdd12af)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/zrzut_ekranu_z_2025-06-12_18-39-02.png)
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood
Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/passingjoint.jpg)
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu
Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/dopalamy.jpg)
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję
W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.