W czerwcu jadłem hometa ok ~50mg. Pod koniec tripa zacząłem widzieć tęcze ( kolory czerwony,fioletowy,zielony jak pryzmat) wokół źródeł światła. Utrzymuje się to do dziś, nie mam tego każdego dnia, najczęściej gdy jestem zmęczony wieczorem. Czy to HPDD?
Spróbuj eksperymentalnie antagonistów receptorów serotoninowych 5HT2a/c, u mnie zjedzenie hydroksyzyny czy prometazyny niweluje w pewnej mierze efekt szumu optycznego. Jestem ciekaw działania w przypadku innej osoby.
ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
AstralWalker pisze:A ja na Twoim miejscu wybrałbym się do okulisty bo to może być objaw na przykład jaskry
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.