Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 953 / 4 / 0
Petardinio pisze:
P.S Dostałem ofertę 40mg transtec za 100zł + 14przesyłka %-D Już widzę jak te plastry do mnie przychodzą ; )
cholernie drogo, plaster nie powinien być droższy niż 60zł, a i to już jest cena dość wysoka.
Petardinio pisze:
Ile kosztuje transtec 40mg normalnie a ile z refundacja? Czy jest możliwość że rodzinny da mi chodź parę procent refundacji? Albo prywatny psychiatra? Ktoś już o tym pisał ale zapomniałem i nie mogę się do tego dokonać. I ostatnie... Na jaką recke w końcu jest?
na białą, na białą. wedug googli z refundacją paczka plastrów (5 sztuk) kosztuje mniej więcej 50zł, a bez refundacji ok. 165zł
lekarz rodzinny... noo jak ładnie poprosisz to może dać. co do prywatnego psychiatry - jeżeli jesteś ubezpieczony w nfzcie i masz spoko psychiatrę to pewnie wypisze, ale generalnie uważam, że psychiatra nie będzie chciał wypisywać bupry w plastrach, bo jak będzie mieć kontrolę, to się za cholerę z tego nie wytłumaczy.

edit.:
czy mi się śniło, czy jeszcze jakiś czas temu można było buprę za 3,2zł / opakowanie kupić, jak się odpowiednią adnotację na recepcie miało?
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2013 przez dolcze, łącznie zmieniany 1 raz.
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 71 / / 0
Sorry koledzy,ale teraz jestem już całkiem popierdolony że tak powiem. Byłem się pytać w aptece o transka 40mg, kobieta mówi że takiego kurwa nie ma. Jest bodajże 35,52 i 70, ale nie 40, i na dodatek pakowane po 4,5 plastrów które razem dają te dawki czyli np 5 plastrów po 10mg z hakiem w wypadku tego się sumują 52, to jakim cudem ja brałem transtek 1 cały plaster który miał 40mg? ; / Ktoś może mi to wytłumaczyć? Całkiem zgłupiałem. Dla pewności poszedłem do innej apteki i tam to samo mi mówili. Czy nie chodzi przypadkiem o to UG/H? 35 UG/H 52/UGH ETC? Jeśli tak to już wiem, ale wtedy dlaczego ja miałem cały 1 plaster z 40mg, a plastry są pakowane po 4,5 sztuk? Babka tłaczyła mi że te wszystkie plastry w paczce sumują się na daną dawkę czy aby napewno? Czy może jest to tak że 1 op transka po 5 plastrów,gdzie każdy pojedyńczy plaster ma 40mg?
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2013 przez Petardinio, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 953 / 4 / 0
te 70 mają 40mg ;-)
pakowane chyba zawsze były po 5 sztuk z tego, co kojarzę.
  • 71 / / 0
dolcze pisze:
te 70 mają 40mg ;-)
pakowane chyba zawsze były po 5 sztuk z tego, co kojarzę.
Każdy pojedyńczy plaster ma 40mg? Czy wszystkie się sumują na 40mg? ; )
luminal_100
  • / / 0
Każdy plaster ma 40mg ten największy oczywiście a 70 to jesteś mikro gram uwalniany z powierzchni plastra na godz . Jeżeli chodzi o cenę to te 40 kosztują coś koło 160zł na sto procent można jeszcze dostać na b to jest za free i na ryczałt chyba wtedy cena jest coś koło 3zł
  • 953 / 4 / 0
@Petadinio
każdy pojedynczy.
jeżeli okaże się, że wszystkie razem, to MY WHOLE LIFE IS A LIE :scared:

nie no, na bank jeden ma 40mg, bo na tej podstawie odmierzamy wszyscy dawki ;-)

ps. nabijasz bezsensowne posty, odpowiedzi na większość Twoich pytań są już na forum, weź poszukaj następnym razem.
  • 71 / / 0
dolcze pisze:
@Petadinio

ps. nabijasz bezsensowne posty, odpowiedzi na większość Twoich pytań są już na forum, weź poszukaj następnym razem.
Wiem, sorry, nie przepadam grzebać w ponad 250 stronach ; ) Swoją drogą, co za głupie babsko, mówiła mi że plastry się sumują a nie że każdy pojedyńczy ma tyle. Dobrze że już z nimi nie będę musiał mieć więcej do czynienia, prawie 4 lata codziennego maratonu po aptekach już mi wystarczą ; ) Dzięki za odpowiedzi, przepraszam za burdel i pozdrawiam! ; )
  • 350 / 8 / 0
chciałbym się tylko upewnić.

Robię bupre z transteców do IV w ten sposób:

do łyżki do sosów nalewam ok 10 ml wody biorę ok. 4 mg bupry. wrzucam kilka ziarenek kwasku i samą matrycę.

gotuje to jakieś 10 min i wychodzi mi całkowicie przeźroczysty roztwór który odrazu ochładzam przykładając od spodu kostki lodu, na koniec tak filtruje przez wacik i dalej wiadomo.

I teraz mam wątpliwości bo czytam tu że klej oddziela się od matrycy, jakieś farfocle mogą się wytwarzać które się usuwa ale podczas mojej "produkcji" nic takiego się nie dzieje po prostu wychodzi czysty przeźroczysty płyn i nie wiem czy coś źle robie czy o co kaman.

Druga sprawa że ogólnie wiadomo wejścia nie ma ale czuje że działanie jest takie jakbym miętolił tą godzinę w gębie.
Głównie robię IV bo mi się nie chce miętolić ale z drugiej strony jak źle coś robię i daję po kablach sobie ten klej i inne gówna to dziękuje.
  • 953 / 4 / 0
nikt jeszcze nie umarł na tym forum od tego kleju ;]
  • 71 / / 0
No kurwa paranoja. Byłem u rodzinnego z panem, powiedzmy X. Pan X chodzi do tego lekarza parę lat i mają bardzo dobre relacje, oprócz tego Pan X cierpi na sporo przewlekłych dolegliwości bólowych na które dostawał tony Tramalu. Miał załatwić buprę, sądziłem że porażka nie wchodzi w grę przy takiej kartotece chorób, i co się okazało? Rodzinny powiedział że to narkotyk (no kurwa serio?) i nie może mu tego przepisać bo jest transtec jest na różową, za to przepisał tramca 200mg (bo to przecież nie jest narkotyk kurwa :nuts: ) i odesłał do hospicjum z adnotacją "PILNE" że tylko tam jedynie mogą mu to przepisać. Skoro taki Pan X z 60 lat na karku,z tyloma zchorzeniami nie może dostać bupry to serio, nie wiem jak niektórzy to załatwiają od lekarza. Ale dobra, zobaczymy co z tym hospicjum wyjdzie.

Dziś rano wziąłem ostatnie 1mg bupry, pół godziny temu 150mg kody, i czuję że miło wchodzi : )

Serio, nie ma nikt ogarnięty rozpiski na redukcję bupry? Mail: mizantropia@hushmail.com
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.