Monty Burns pisze:@kot O ChAD. Takie typowo urojeniowe manie wielkościowe też?
Moja była, która też sporo ćpała, miała identyczne objawy co ja (łącznie z np. słabym kojarzeniem związków przyczynowo-skutkowych), a dostała w diagnozie dwubiegunówkę.
Przecież skoro masz objawy dwubiegunówki, to o skrajnie różne od nich, objawy aspergera ciężko... Chyba, że psychiatra widział Cię tylko w fazie depresji.
primum non nocere
ohYeah pisze:zespół aspergera ??
Przecież skoro masz objawy dwubiegunówki, to o skrajnie różne od nich, objawy aspergera ciężko... Chyba, że psychiatra widział Cię tylko w fazie depresji.
Warto się tym zająć, czy lepiej to olać? Nie widzi mi się powrót na zamknięty oddział...
primum non nocere
- Kanna, koda, feta, z tego co piszesz.
Nie mam doświadczeń z kodą, ale feta i kannabinoidy, choć te drugie w dużo mniejszym stopniu, moim zdaniem są jak furtka do ChAD. Zaburzają równowagę tych trzech kluczowych neuroprzekaźników. Głównie feta moim zdaniem może zacząć manię.
Monty Burns pisze: Głównie feta moim zdaniem może zacząć manię.
primum non nocere
http://www.youtube.com/watch?v=hTWKbfoikeg
Ostatnio rozmawiam z mamą w kuchni(trzeźwy) nagle wchodzi ojciec i pociąga nosem- katar czy coś- i momentalnie zakodowało mi się w deklu, że chciał w ten sposób przekazać mamie informację, że jestem naćpany i żeby zakończyła ze mną rozmowę.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.