Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
W każdy razie, podczas ostatniej przygody z benzą [c.a. 5 miesięcy temu] siedząc 20 metrów od placu zabaw - co nie spojrzałem w jego stronę widziałem pełno dzieciaków i ich rodziców :D. Nawet bym uwierzył, że tam są - tylko, że była czwarta nad ranem :D.
Sent from my LG-E610 using Rozmowy [H]yperreala mobile app
Ktoś pisał chyba, że widział takiego Jezusa bodajże. Trochę było tego jeszcze, ale to już napisałem w innym wątku, nie chce mi się 2 razy pisać:) zaznaczam, że czytałem,ale nie miałem takich samych.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.