Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1259 / 11 / 0
:-D cos jak nie uprawiać sexu dla dobrego ograzmu raz do roku, życie jest krótkie i jedno, a po 40tce grzanie DXM już naprawde będzie niebezpieczne dla zdrowia. ile jeszcze przed nami lucketio jazd? może nawet już dzieci w drodze jeszcze tylko przyśpieszą wyprawę do krainy przezorności :-D
(ktoś musi być diabełkiem na ramieniu, skoro lukrecja robi za gotyckiego aniołka :cool: )

http://www.obfocus.com/reference/Formul ... orphan.htm

dawka 0,5mol DXM (75mg) podczas 5-13 tygodnia rozwoju płodu powodowała śmierć połowy zarodków oraz rozwój wad rozwojowych w 1/8 przypadków.
Już kilku godzinna blokada receptorów NMDA powodowała szeroko rozprzestrzenioną apoptotyczną neurodegenerację mózgu (6-8 tydzień)

450mg = gwarantowana aborcja (1szy trymestr) :)
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1026 / 31 / 0
Czyli zakładając, że ktoś już przemęczył się przez ten rok absty, lepiej wg Ciebie, żeby latał 5 razy w tygodniu bez magii, niż raz czy dwa w miesiącu - z magią? ;) Wybór zawsze należy do użytkownika i dobrze, żeby czasem zastanowił się nad "ostrożniejszą" alternatywą, diabełku ;)

Dzieci? Tylko nie dzieci.
Switched my sulph to AJAX.
  • 47 / / 0
Wielu poleca dzielenie dawek - że lepiej niż 900 mg zrobi 300 + później 600 (popularne na tym forum) lub 450+450 (sposób mojego kolegi). Zasadniczo nie bardzo byłem skłonny do sprawdzania tego, bo obawiałem się, że ta druga dawka będzie za mała, żeby na mnie zadziałała, i zmarnuję tylko materiał. Ostatnio zrobiłem jednak eksperyment: 225 mg + później reszta, czyli 675. Po tej pierwszej dawce w sumie fajne I plateau, dawno tego nie miałem. :P Ale potem okazało się, że... było dokładnie tak, jak przewidywałem - główna dawka okazała się za mała.

Dziś robię kolejny eksperyment - ok. 20 zjadłem 300 mg jako "aperitif" - też fajne I plateau się włączyło dość szybko. Po 21 dojadłem 10 tabletek, bo jakoś zaczynało schodzić, a zaraz zaczynam ładować właściwą dawkę - mam jeszcze 900 mg, zobaczę, do ilu dojdę. To już musi zadziałać dobrze... %-D

Nie mogę się aktualnie niestety wspomóc jaraniem, bo będę je miał najwcześniej za tydzień. (A tutaj, gdzie jestem to kupię najwyżej 0.2 g liści jako gram najlepszego zioła...)

EDIT, 7.02: I dupa - owszem, porobiło, ale "lotu w kosmos" nie było. Jednak ja muszę z zielonym.
Szukam chłopaka ;]
  • 2372 / 57 / 0
Za bardzo podbijasz tolerkę i może problem tkwi w podświadomości: twoje obawy, że nie będzie tak dobrze jak kiedyś się urzeczywistniają. :)
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 47 / / 0
No właśnie nie.

Staram się nastawiać pozytywnie. A nieraz też już było tak, że myślałem "a, chuj, i tak nic z tego nie będzie, ale trudno, sprawdźmy", a potem nawet nie wiem, jak i kiedy, latałem sobie po astralu. Po prostu dex ma swoje humory. A jak już pisałem wcześniej, w moim przypadku palenie zioła wcześniej ma bardzo duży wpływ na jakość tripa. Podobnie dopalenie na peaku - nieraz miałem tak, że po prostu czuję, że cały porobiony DXM-em mózg czeka tylko na dawkę THC, bo nie może wyrwać się ze smyczy, trzymającej go w rzeczywistości. %-D (To już owszem, może być trochę kwestią podświadomości, ale skoro działa... :P)
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2012 przez leshhh, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukam chłopaka ;]
  • 25 / 5 / 0
Dla mnie " magia " powróciła przy ostatnich mrozach - 15`C. Nie wiem czy temperatura otoczenia ma jakiś wpływ na dexa , ale porobiło mnie dokładnie 32 tabsy na spacerku w plenerze zimowym. Nigdy wcześniej tego nie doświadczyłem. Zupełnie inny świat i kompletne - totalne znieczulenie ciała.
  • 50 / 2 / 0
Okej czyli jak widze wymieniliście kilka naprawde skutecznych sposobów. Ale czy dało by rade podbić jeszcze to wszystko czosnkiem? Połączyć wszystkie sposoby: rozłożenie dawek, grejfrut no i czosnek. Czy wogóle połącznie czosnku z grejfrutem nie będzie jakoś zabójcze? Wydaje mi sie że nie... Może dzięki temu zamiast używania dawek 600 zejdzie się do jednej paczki? Ogólnie zależy mi też by w jakiś sposób zwiększyć moć CEV'ów.
  • 2650 / 42 / 0
Odpuść sobie czosnek.

Ja Ci powiem żarłem nawet po 3 grejp z 900 mg było fajnie.
Wiadomo że dex z grejpem oddziałowują na pewno jakoś szkodliwo, ale raczej nic poważnego i zauważalnego przy rzadkim używaniu.
  • 71 / 1 / 0
wintermute pisze:

gdyby tak bylo aborcje farmakologiczna przeprowadzaloby sie acodinem.
Nic, chcę czuć NIC.
NIE JESTEM ANI GRUBA, ANI AMY.
  • 83 / 1 / 0
GrubaAmy pisze:
wintermute pisze:

gdyby tak bylo aborcje farmakologiczna przeprowadzaloby sie acodinem.
Są większe szanse na uszkodzenie rozwijającego się płodu niż jego śmierć... Ale aż o tym poczytam.
Uwaga! Użytkownik krasnal666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.