Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 83 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: sioolyoo »
masz swieta racjwe brachu, tylko gdzie to wrzucic ... :)
Cos mi sie wydaje ze jak udostepnimy to forum to beda same bzdury pisac ale mam nadzieje ze trafia sie jakis perelki ..
Pozdr.
Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2005 przez sioolyoo, łącznie zmieniany 1 raz.
GG: 2283527
tlen: sioolyoo@tlen.pl
sioolyoo@yahoo.com
www.hemplobby.info
www.hyperreal.info
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Dr CoX »
Więc będę kontynuował lekkim offtopem.Jaram 10 lat(tylko ziółko) i w ostatnch 2 latach sporo.
Nigdy nie odczuwam potrzeby zapalenia,ale to tylko wtedy kiedy coś robię.Kiedy jestem w chacie w swoim foteliku przed kompem myśl o zapaleniu nie daje mi spokoju.Nie należy jednak mylić uzależnienia z przyzwyczajeniem bo podobny pociąg(nie nie seksualny :-D ) odczuwam kiedy nie robię swoich ulubionych rzeczy jak siłownia ,komputery itd.
Pierwszej nocy(tylko tej pierwszej) po odstawieniu maryśki słabo śpię,kręcę się z boku na bok.
Przy paleniu więcej niż raz dziennie zauważam spadek potencji,koncentracji.
Odstawienie wiąże się również ze złym humorem.
Wszystkie objawy abstynencyjne znikają jednak po 2 - 3 dniach,po tym czasie potencja wraca ze zdwojoną siłą.Czuję się jak nowo narodzony.
Należy zauważyć,że większość problemów społecznych spowodowanych maryśką jest uwarunkowana jej nielegalnością.Palacz wprowadza się myśli,że robi coś nielegalnego(stres),no i przecież jest ćpunem bo wszyscy na około tak mówią popijając piwo na ławce.
Uzależnienie psychiczne to przyzwyczajenie do rzeczy które lubimy robić.Nie widze potrzeby przestania palenia tak samo jak nie widzę potrzeby zaprzestania patrzenia na telewizor.Pomyślmy co stało by się gdyby zakazano ogladania telewizji a jej legalnych dystrubutorów zamknięto?
Powstało by mnóstwo nielegalnych TV które emitowały by co chciały,a nie jeden wpadłby w depresję robiąc coś zakazanego(nawet oglądając) ,ciekawe ilu zrezygnowałoby w ogóle,ale po co rezygnować skoro daje nam przyjemność ,a nie prowadzi do dna?
Nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a później pokona doświadczeniem
POSTULUJĘ O BOJKOT KANABY I PRODUKTÓW PRODUKCJI IRAŃSKIEJ
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: WeedTime »
Hehe, sioolyoo zle mnie zrozumiales, ja pale codziennie od jakis 2 lat. Od 2 lat taka trojka (3g) peka codziennie wieczorem. W ciagu dnia tez jaram caly czas, tylko zalezy co robie - nie w tedy kiedy mam szkole (chociaz czasem sie zdarzy) a mam 3 razy w tygodniu, ale pale tylko ze znajomymi, jak w dzien nie spotykam sie ze znajomymi tylko siedze w domu to nie pale, nie czuje takiej potrzeby - tylko w czasie melanzu.

Ten przyklad znajomego ktory podales to jest jakis wyjatkowy przypadek, typ musi miec wyjatkowo slaba psychike i chyba nie ma co robic w wolnym czasie. Ja nie wyobrazam sobie jak to moze zdominowac czyjes zycie - trzeba byc naprawde bardzo slabym psychicznie i podatnym na uzywki. Wyobrazam sobie co by sie stalo z tym typem gdyby zaczal dmuchac albo chlac woode.....

Ja mam do tego zupelnie inne podejscie, dla mnie to jest tylko dodatek. Jak jezdze na desce czy ide do kina czy robie cokolwiek innego to moge byc najarany. To jest tylko dodatek, jak jest to jest dobrze a jak nie to nie i nie ubolewam jakos specjalnie z tego powodu. Pewnie nigdy nie zajrzal bym na to forum gdyby nie to ze zafascynowala mnie uprawa tych roslin i co pozniej za tym poszlo cala ideologia i filozofia palaczy, ktora uwazam jest bardzo pozytywna - oparta na pokoju i wzajemnym szacunku.

U mnie to jest tylko tak ze juz nie moge sie dobrze zrelaksowac bez tego np. po ciezkim dniu w szkole/pracy jak jade do ziomka to mysle juz zeby zapalic blanta, sam browarek juz nie wystarczy zeby sie dobrze wychillowac ;] ale to tylko jesli chodzi o relax, w ciagu dnia zero cisnien.

Co do kolowania chajsu na nastepnego blanta to jak masz w szufladzie 0,5kg to sie troche zmienia podejscie, chociaz jak jaram z ziomkami to jaramy opor duzo, kazdy palacz wie o co chodzi - masz ochote jeszcze zapalicm, ale jak masz zapas to nie ma zadnego cisnienia i stresow.

Teraz akurat pale blanty od chlopakow z osiedla bo nie mam nic na skladzie i musze powiedziec ze jak czasem budze sie rano po ostrym smokingu to czuje sie lekko odmozdzony - do konca nie wiem czy to skutek dzialania chemika czy od tego ze np. krotko spalem, chyba jedno i drugie.

Pamiec pod wplywem ganji jest rzeczywiscie oslabiona dlatego nie pale jak ide do szkoly bo nie pamietam wykladu albo co mialem zrobic, czasem nawet nie pamietam czy bylem tego dnia w szkole ;P

Jesli chodzi o spanie to nie mam z tym problemu zarowno jak jestem zjarany i jak nie, raczej mam problem z podniesieniem sie z lozka hehehe, i to tak samo o 8.00 jak i o 14.00 hahaha.

Cox ma racje, nawet jezeli jarasz codziennie przez 3 miechy opor ilosci i za bardzo sie przyzwyczaisz (czyt. stanie sie to juz twoja rutyna) to robisz 2 dni przerwy i wszystko wraca do normy. Ja akurat b. lubie palic, robie sobie male przerwy - tzn. nigdy nie jestem najarany 24/h przez tydzien bo to by juz bylo ciezkie, te przerwy to nie jakos na sile, tylko naturalnie, same sie robia.

Mysle ze jestem na takim samym etapie uzaleznienia jak ty, o ile mozna to tak nazwac.... moznaby tu polemizowac i mysle ze juz wiekszego nie bedzie - to kwestia psychiki a ja w cale nie mam jakies mocnej...

pozdro
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2005 przez WeedTime, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik WeedTime nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: AleX »
ja sobie co jakis czas, gdzies raz na rok robie 2 miesieczne przerwy.. wam tez radze, naprawde snie przydaja..
Uwaga! Użytkownik AleX nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Grzesztof »
Oj tak ! PRzerwy przydają się i to bardzo. :-)) Jedyne tylko, co mnie zaskakuje to fakt, że po zaprzestaniu palenia przez pierwzze 2 - 3 tygodnie mam mega zwiechy.... ;-P Dużo większe niż wtedy, gdy palę. :-D Czy to ze mną coś nie tak, czy to reguła ? ;-)
Jestem BOGIEM,
Uświadom to sobie!
Ty też jesteś BOGIEM,
Tylko wyobraź to sobie!
  • 83 / 1 / 0
proponuje skasowac posty nie traktujce o naszym programie ... wlacznie z tym :))zeby jakis porzadek panowal ;)
Pozdr.
GG: 2283527
tlen: sioolyoo@tlen.pl
sioolyoo@yahoo.com
www.hemplobby.info
www.hyperreal.info
  • 141 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tomakin »
eeeeeee tam, kasowanie czegokolwiek nie ma sensu - slowo zapisane powinno zostac uwiecznione :D a i porzadku w ten sposob sie nie zrobi

po prostu jak juz znajde sily zeby to uporzadkowac (albo ktos inny to zrobi), napisze sie calosc od nowa w odzielnym temacie a ten sie odepnie, wszycho
  • 141 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tomakin »
dobra panowie, ten watek odpinam, robie nastepny. Wszelkie posty na temat osobistych doswiadczen z marihuana (vide dysputa sioolyaa z weedem) beda przenoszone wlasnie tutaj :D
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
Świetnie. Najlepiej zacząć od trawy. Nie wiem czy ktoś już to zaznaczył, ale podobno według raportu WHO( nie jestem pewien, bo go nie czytałem, tylko o nim :)) Marihuana jest mniej szkodliwa niż alkohol, czy papierosy, a i jej legalizacja w holandi wogóle nie zmieniła statystyk dotyczących innych dragów. Można też zaznaczyć, że (moim zdaniem) konopie uzależniają nawet słabiej niż fajki. Zajarałem hasz, potem trawe i co nie jestem nałogowcem bo to było dawno. No ciekawe. A fajki? no troche ciągnie, troche sie paliło ;) Może to przez to , że konopie są droższe i nielegalne. ^^
Odnośnie do legalizacji innych dragów to będzie ciężko, bo raczej nie da się zalegalizować kompotu :P
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Grzesztof »
Elwis pisze:
Odnośnie do legalizacji innych dragów to będzie ciężko, bo raczej nie da się zalegalizować kompotu :P
A powinien być legalny...

Wszystkie dragi powinny być legalne i dostępne dla każdego w wieku od lat 21. Pod tym warunkiem jednak, że społeczeństwo byłoby na tyle wyedukowane w tej materii, żeby każdy wiedział, że spróbowanie hery czy podobnego ścierwa = rozj..... sobie całego życia. Przecież jak ktoś już naprawdę będzie chciał spróbować to i tak to zrobi. Jeśli zrobi to nawet pomimo gruntownej edukacji na ten temat odbytej już od dzieciństwa, to tym bardziej by to zrobił bez niej. A jak wiadomo prohibicja nie zlikwiduje podaży, bo zawsze tam, gdzie popyt jest i podaż.

A w takim układzie przynajmniej zarabiać będzie państwo, nie mafia.

Może ktoś to kiedyś zrozumie. ;-)

A zresztą PODOBNO mamy demokrację i wszyscy jesteśmy wolni... ale to już zupełnie inna sprawa...
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2006 przez Grzesztof, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem BOGIEM,
Uświadom to sobie!
Ty też jesteś BOGIEM,
Tylko wyobraź to sobie!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.