Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
965
62%
Krajowe muchomory
103
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
490
31%

Liczba głosów: 1558

ODPOWIEDZ
  • 351 / 112 / 0
Dzięki. Uspokoiłeś mnie, bo kupno nawilżacza parowego to dodatkowy wydatek i prądu więcej pożera.
  • 28 / / 0
Oczekuję mocnych wrażeń, bardziej mistycznych i duchowych zamierzam produkować na ciastku i będzie to moja pierwsza hodowla, dobrze też jakby ilość była wydajna: Jakie odmiany polecicie? Ecuador, mexicana ? Jeśli chodzi o moje doświadczenie to wymieniłbym mahometa myśląc, że jest podobny w profilu działania. Jakie grzyby jadł Terence McKenna? :D
  • 351 / 112 / 0
Poczytaj trochę ten temat. Pisane było, że proste w uprawie i wybaczające najwięcej błędów są B+. Poczytaj też psilosophy.info ; są tam opisy odmian i jedna z nich powstała właśnie dzięki Mckenna'ie jeśli to cię interesuje i jeśli można tym opisom wierzyć.
  • 3215 / 416 / 0
Homet jest w jakiś sposób podobny w działaniu do grzybów, bardziej wizualny ale płytszy w moim odczuciu.
Polecam odmiany B+ i ecuador - większość cubensisów łatwo uprawiać, a te dwa dodatkowo łatwo dostać :-)
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 351 / 112 / 0
Czy zamawiał ktoś printy z FSRE, bo czekam już 2-gi miesiąc i cisza. Czy jest jeszcze szansa na list?
  • 28 / / 0
Ja zamawiałem później od Ciebie bo dostałem pare dni temu po niecałych 2 tygodniach, także dziwię się, że Twoje nie dotarły, powody mogą być najróżniejsze.. :scared:

W kopertce zaaplikowałem 2 euro i otrzymałem 3 tubki z printami, więc jestem bardziej niż mile zaskoczony :-)

Mam pytanko do oblatanych otóż wrzuciłem im karteczke z ponumerowanym zestawieniem odmian, aby dobrali odpowiednią, którą chciałbym otrzymać. Mam teraz 3 kapsułki, wszystkie z numerem 2 i nie wiem jaką odmianę otrzymałem :wall:

Zatem szukam sposobu uprawy, który będzie najkorzystniejszy z perspektywy możliwych grzybów jakie będę hodować %-D

Możliwości są take: Ecuador, B+, GT, Azurescens (chyba) i oczywiście Penis Envy :yay:

Jakim sposobem hodować uniwersalnym dla tych odmian? Zależy mi żeby było w miarę tanio. Planowałem na ciastku..

Czy użyć jednego pojemniczka - 1 hodowla? W jednym jest bodaj 0,5 proszku
  • 228 / 1 / 0
Rozumiem, że obecność Azurów na twojej liście jest wyrazem nieznajomości tematu?
Na twoim miejscu liczyłbym na Ecuadory albo B+ i próbował na życie z okrywą.

W celu uniknięcia wielu pytań, na które sam możesz znaleźć odpowiedź odsyłam na:
www.psilosophy.info
Swoją drogą od tego powinieneś zacząć!
  • 351 / 112 / 0
Live is brutal :motz:
I tak mam teraz dużo na głowie i nie miałbym czasu doglądać. Znalazłem spełnienie w czymś bardzo budującym.
Wesołych Świąt i Szczęśliwszego Nowego Roku ;)
  • 28 / / 0
mefistofeles Women? :-D Wiem wiem nautic, studiuję i studiuję, dzisiaj poczyniłem zakupy. W zoologicznym dostałem wermikulit co mnie zdziwiło, bo co czytałem to że niedostepny w pl.. Dzisiaj poczyniłem zakupy, najwiekszy problem był ze znalezieniem odpowiednich słoików/pojemników, ale się udało :diabolic: i tak oto zdobyłem żołądki w galarecie i jakieś smarowidło spichlerz rusiecki :listen: :kotz:

To ecuador, b+, albo gt. Zamierzam na ciastku, zobaczymy jak mi pójdzie. Na życie następnym razem, chybaże ciastko da mi boski wysyp.
  • 228 / 1 / 0
Jakiś czas temu były w lidlu głowizny w galarecie zapakowane do super słoików, koszt coś koło 3zł. Możesz sprawdzić czy jeszcze są. Moim zdaniem słoik lepszy niż rusieckie a i trochę taniej wychodzą.

Jeśli nie masz wygórowanych wymagań to ciastka powinny starczyć na początek.
Życzę powodzenia i Wesołych Świąt.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.