Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1167 / 13 / 0
Niemcy RC
Nieprzeczytany post autor: vi4rus »
Jak wygląda sytuacja w niemczech na rynku RC?
Jakie substancje są tam legalne?
  • 1049 / 10 / 0
Re: Niemcy RC
Nieprzeczytany post autor: noithai »
Tam jest legalne niemalze wszystko, co u nas juz jest nielegalne. Gorzej z zainteresowaniem roznymi substancjami rynku niemieckiego. 4-emc, 4-MEC i metylon jest tam nadal legalny i wiele jwh.
  • 304 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pider »
Mało ludzi ćpa rc bo jest duży dostęp do koko,mety, amfy, MDMA... U mnie w klasie pytali się czy meth to odmiana zioła %-D

Tutaj blog o legalnośći/nielegalnośći w niemczech :)

http://research-chemicals-legal-highs.b ... earch.html
  • 17 / / 0
pytanko :-) kilka godzin temu niemiecka policja zatrzymała moich ziomków. jeden miał przy sobie nieznaną dokładnie ilość etkatynonu (kilka g) ale po porcjowaną w kilku woreczkach :-/ i do tego choć nie jestem pewien czy jeszcze ją miał ( powiedzmy że rozdzieliliśmy się na jakieś 2 h) butelkę z płukaną %-D
głupki... zdaje się że coś odjebali (w stylu dewastacja mienia publ.) :nuts: ale co z tym kocurem i potencjalnie z makiem ?????
przez narkotyki jestem smutny :(
  • 304 / 7 / 0
Jak kot jest legalny to nic nie zrobia... Srodki czyszczace sluzyly wam do badan i zaden sad, prokurator nie podwazy tej decyzji jezeli etkat nie widnieje na liscie btmg( beteubungsmittelgesetz). Bedzie jak w polsce wezma do laboratorium i oddadza. Jezeli jest nielegalny to zdeka przejebana akcja. Aktualnie nie mam pojecia czy etkat jest legalny, na poczatku przyszlego roku wyjdzie uaktualnienie ustawy btmg wiec moze sie cos zmienic.
  • 438 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: alfachem »
Może kogoś to zainteresuje. Jakiś czas temu (17 lipca) zdelegalizowano w Niemczech poniższe substancje:

- 5-APB and 6-APB,
- Buphedron,
- 3,4-DMMC (3,4-Dimethylmethcathinone)
- Ethylphenidat,
- 3-FMC (3-Fluormethcathinon),
- pentedron,
- α-PVP (α-Pyrrolidinovalerophenone)
- etizolam,
- Phenazepam
- Methoxetamin (MXE)
- AKB-48 and AKB-48F,
- AM-1220 and AM-1220 Azepan-Derivat,
- AM-2201, AM-2232 and AM-2233,
- 5-Fluorpentyl-JWH-122 (MAM-2201),
- JWH-307,
- RCS-4 ortho-Isomer (o-RCS-4),
- UR-144 and 5-Fluor-UR-144.
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 1180 / 5 / 0
Ich pojebało. Wpisali na listę wszystko co sensowne.
  • 2976 / 256 / 0
Nie ma na niej tryptamin i fenek ;p
Uwaga! Użytkownik GFr2sERaXi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
A wie ktoś może jak wygląda sytuacja w Bawarii? Z tego co czytałem rządzą się trochę innym prawem jeśli chodzi o narkotyki, a nie mogłem znaleźć żadnych informacji dotyczących RC. Interesuje mnie kilka substancji, a boje się że ktoś się może do mnie przyczepić...

Akcja w ramach zwalczania OrtoNazi - Berig
  • 65 / / 0
a jak ma sie sprawa z karalnoscia za posiadanie nielegalnych substancji? czy jesli polizeie znajda u mnie gram marychy czy kilka blotterkow LSD to mam przesrane? czy machaja na to reka i puszczaja wolno?

o ile ktos ma takie wiadomosci to interesuje mnie tez sytuacja w innych krajach niemieckojezycznych, czyli austria i szwajcaria.
Uwaga! Użytkownik Nick na potrzeby [h] nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.