Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 198 / 7 / 0
Witam. Szukałem takiego tematu na forum i nie mogę znaleźć, a jeżeli był to proszę o przekierowanie. Z racji że zbliżają się święta i noc sylwestrowa mam do Was pytanie. Jaka substancja dobrze współgra z alkoholem i powoduje ze nie upije się dwoma piwami. Nigdy nie miałem mocnej głowy, ale odkąd łykam Doxepine moja tolerancja na alkohol jeszcze bardziej się zmniejszyła. Liczę na pomoc. Pzdr
Nie będę swoim wrogiem gdy jestem swoim Bogiem. ;-)
  • 1951 / 15 / 0
amfetamina, metamfetamina, desoxypiperadol, MDPV, itp.
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1107 / 52 / 0
Zmniejsz dawkę alko :) Najprościej ;) Pij jakieś słabe browary a nie kombinujesz jak koń pod górę :P

hmm przeczytałem jeszcze raz co napisałeś i doczytałem, że jeszcze się chcesz naćpać przy okazji ;P
Tak jak kolega wyżej napisał stymulanty mogą Ci pomóc, ale nie muszą :Px
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2012 przez Syberek, łącznie zmieniany 1 raz.
Chuj na kaczych łapach
  • 510 / 53 / 1
Substancje o nazwie mleko, olej oraz inne takie tłuste 'blokują przyswajanie alkoholu'.
Uwaga! Użytkownik TrzymamSzafe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 326 / 2 / 0
etylofenidat polecam. Gdy normalnie jestes zajebany po (dajmy na to) 0,5, to z etylo mozesz wypic prawie drugie tyle :D
  • 152 / 2 / 0
Stymulanty dopaminergiczne.
  • 2878 / 21 / 0
Tak, kokaina zwłaszcza.
thcmenel pisze:
Witam. Szukałem takiego tematu na forum i nie mogę znaleźć, a jeżeli był to proszę o przekierowanie.
Jakim cudem:
http://talk.hyperreal.info/alkohol-blok ... 20472.html
http://talk.hyperreal.info/alkohol-zwi- ... 21923.html
http://talk.hyperreal.info/jak-aby-sie- ... 33417.html
Poczytaj, a ja się zastanowię, czy to scalić czy zamknąć.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 418 / / 0
Jak ktoś nie chce się upić, to niech nie pije. Proste jak ruchanie. Musisz zaimponować kolegom, że ile ty to nie wypijesz? Czy po prostu jak im powiesz, że nie chcesz pic w sylwka to popatrzą jak na trędowatego?
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2012 przez zielonywojownik, łącznie zmieniany 1 raz.
Ω
ODPOWIEDZ
Newsy
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.