Oltun pisze:a sa, a saKochanekOpium pisze: nie ma opakowań po 30niezmetabolizowane dhc samo w sobie jest silniejsze niz niezmetabolizowana kodeina, ale nadal bardzo slabe w porownaniu do metabolitow tego 1szego, przy czym metabolizujaca sie z niego dihydromorfina odgrywa bardzo mala role w wywieraniu dzialania. tworzy sie jej po prostu za malo. tym samym wnioskuje ze to laczna suma poszczegolnych metabolitow dhc skutkuje dzialaniem silniejszym niz kodeiny. np. z dhc tworzy sie 6-glukuronid a nastepnie jest demetylowany do dhm-6-glucuronide ktory jest ok. 100x silniejszy niz dhm. do tego brak wjazdu przy podaniu iv utrzymuje mnie w jeszcze wiekszym przekonaniu ze dhc mozna smialo uznac prolekiemLimitbreaker pisze: dhc działa sama z siebie, nie blokuje metabolizmu ani nic w tym rodzaju
KochanekOpium pisze:ja potwierdzam powyższą opinieBetter world pisze:Może być, ja pisze z praktyki... Dorzucane DHC działało bardzo słabo, właściwie tylko podbijało sedacje.
DHC najlepiej rozgniatać, rozpuszczać w napoju i przyjmować w jednej dawce, analogicznie jak w przypadku kodeiny. Kolejną dawkę jest sens brać dopiero następnego dnia po 24godz ale najlepiej działa jak sie odczeka dłużej 2-3dni
Oltun
skąd info ze sa opakowania po 30 tabl? to ze w internecie pisze że takie opakowania istnieją, nie oznacza to ze są one w hurtowniach w których zaopatrują się apteki. W polskich aptekach sa opakowania tylko po 60tabl
Jak do tej pory nikt w tym temacie nie pisał aby zażywał DHC Continus z opakowania innego niż 60 tabl. po tym jak lek zaczął być dostępny na białą receptę.
Potwierdzam. Kupuje raz w miesiącu od roku 2 op 120mg po 60 tabletek,przy mnie dzwonią do hurtowni(rózne apteki i hurtownie) nigdy nie było innych opakowan niż po 60tabl. :old:
Rp DHC Continus tabl. o zmodyfikowanym uwalnianiu 120 mg 60 tabl. Norpharma/Mundipharma
Rp DHC Continus tabl. o zmodyfikowanym uwalnianiu 60 mg 60 tabl. Norpharma/Mundipharma
Rp DHC Continus tabl. o zmodyfikowanym uwalnianiu 90 mg 60 tabl. Norpharma/Mundipharma
P.s. a jak te kurwy farmaceutyczne wertują te recki na dhc :motz: ile to ja razy biedny leciałem do doktora zeby poprawił :wall: tak nie sprawdzali nawet kwitów Rp.w na Mst 200mg, jak na DHC...Zgroza lek :-D
I pytanie, jestem na metadonie (140mg/dzień, to dosyc dużo), czy owe DHC mnie pogłaszcze? Czy też receptory będą full wypchane metadonem i DHC odbije się od receptorów jak piłka od ściany? Cóż, heroina niespecjalnie działa (lekkie szpilki, gwoździki i gorąc, nawet oczu nie przymknąłem -.-, a koleżka zgasł z pompką w kablu...)
trzeba mieć bodajże kwas redukujący (30% kwasu, którego nazwy nie pamiętam), czyste DHC (możliwe, że we freebase) oraz opcjonalnie kwas borowy, który przyspiesza reakcję (bez niego trwa to ok. doby). W uproszczeniu po prostu mieszamy ze sobą ów kwas 30% z DHC i czekamy.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.