Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 640 / 7 / 0
Ja nie zapomne koncertu 3 maja 2010 Prodigy po DXM.Wydawało mi sie że kosmici zaatakowali spodek a ludzie wkradli się do środeka i go rozpierdolili.
  • 57 / 5 / 0
Skoku na bungee podczas KGHM'skiego festynu pod wpływem LSD :-D Mało brakowało, a bym popuścił i wracając do góry oberwał w łeb własną kupą ;p
Ale to było coś wspaniałego. Bodajże 40-50m nad ziemią nie pamiętam dokładnie
Na wyścigach wyścigowych, wyścigówka wyścigowa, wiścignęła wyścigówkę wyścigową ;]
  • 545 / 8 / 0
Nie zapomnę jak się zjarałem mocnym skunem z wiadra i mnie dziewczyna rzuciła. :(
  • 72 / / 0
Trudno to nawet nazwać przeżyciem, ale... nigdy nie zapomnę wrażenia, kiedy będąc na docu ugryzłam jabłko. To jedno z najbardziej wyrazistych wspomnień jakie mam :). To była kosmiczna przygoda.
  • 1519 / 20 / 0
Pierwszego wiadra
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 237 / 11 / 0
seksu po grzybach
All that I need,
Is time for me to breathe.
Dream little dreams,
That only I believe.
Now that I see,
Beyond the light.
I know I'll be,
I'll be alright.
  • 299 / 3 / 0
jazdy samochodem po 8 mg DOI'a i jeżdżenia w kółko rondo-tunel-rondo i tak z dziesięć razy, bo na suficie w tunelu były takie ładne wzory.
pierwszego tripa na 4-AcO-DMT, gdy po prostu odleciałem.
efektu sokowirówki po 60 pilsach aco.
  • 206 / 2 / 0
Nie zapomne, jak po spaleniu dobrego towaru wydawalo mi sie, ze jestem z kumplem w grze typu Gran Turismo i prowadze jakiegos merca. Kiedys tez czulem cos lepszego niz orgazm po tym samym materiale. Ciezko takie rzeczy zapomniec :)
Uwaga! Użytkownik MsmokerJ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2650 / 42 / 0
Pierwszej 450 DXM. (i pierwszych dexów, z paleniem maczanek)

Te CEVy i klimat.

No po protu niezapomniane przeżycia.
  • 3215 / 420 / 0
Nie zapomnę nigdy
- oglądania gwiazd po pierwszym paleniu
- zachodu słońca w trakcie którego acodmt i homet uderzyły z pełną mocą zmieniając rzeczywistość w tysiące krzyczących wilczych twarzy
- pierwszych dwóch tripów po dysocjantach
- najgorszego bada w życiu
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.