Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
http://www.bio-forum.pl/messages/34/17494.html
To ludzie stworzyli sobie boga.
ale nie warto się w niego bawić - lekka euforia i tyle
w weekend ide na porki, zrobie wywar i dam znac jak bylo....
juz sam nie wiem co myslec, w mojej ksiazeczce pisze ze mozna z niego zrobic odzywczy i rewitalizujący napoj ktory byl stosowany w rytulalach uzdrawiania, oprocz tego mozna go palic samego lub z tytoniem a co najlepsze cytuję "wedlug danych z literatury, wywolal przynajmniej raz klinicznie potwierdzone przypadki halucynacji typu tryptaminowego"
Cytując za Wiesławem kuleszą, z forum, do którego link w drugim poście:
Piptoporus Betulinus...wg książki 'psychoaktywne rośliny i grzyby' andreasa alberta i petera mullen'a ma on działanie ożywcze, stymulujące i uspokajające...substancją czynną jest beta-fenyloetyloamina i hordenina...według danych z literatury wywołał on przynjamniej raz klinicznie potwierdzony przypadek halucynacji typu tryptaminowego...
fenyloetyloamina- "amina miłości"
hordenina- też stymulant --> http://luskiewnik.strefa.pl/psychostymulantia/p39.htm
skąd halucynacje typu tryptaminowego???
skąd halucynacje typu tryptaminowego???
[ external image ]
[ external image ]
Największy ma bardzo interesującą masę :-)
Planuję to pociąć na paski i wysuszyć, pierwsze co. Ktoś próbował od czasu ostatnich postów w tym temacie? 2 lata w sumie kawałek czasu, może akurat. Wszelkie sugestie mile widziane.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.